הוראות הכנה
מרכיבים
לבלינצ'ס:
6 כוסות חלב
6 ביצים
12 כפות שמן
3/4 כפית מלח
לערבב היטב במיקסר
3 כוס קמח רגיל
1/4 כף שמן לטיגון
למלית :
2 קופסאות גבינת שמנת "נפוליאון"
1 קופסא גבינה לבנה למריחה
2 שמנת מתוקה
2 שקית אבקת סוכר (100 גרם)
גרד משני לימונים
50 גרם צימוקים שההושרו ביין מתוק או שרי
אופן ההכנה
אופן ההכנת הבלינצ'ס:
1. בקערה מערבבים את כל חומרי הבלינצס יחדיו עד קבלת עיסה חלקה וללא גושים
2. מחממים מחבת טפלון עם השמן, כאשר המחבת מתחממת שופכים את השמן
3. יוצקים למחבת מתערובת הבלינצ'ס בעזרת מצקת מרק (מלאה עד 3/4) ומגלגלים את
המחבת לקבלת כיסוי אחיד ומלא ומטגנים משני הצדדים צד אחד
מושחם וצד שני מוזהב (על המושחם נמלא ועל הצד המוזהב נחמם לאחר הטיגון).
אופן הכנת המלית:
1. במקצף מקציפים את השמנת המתוקה הגבינות ואבקת הסוכר
2. לאחר ההקצפה להוסיף ידנית גרד משני לימונים ואת הצימוקים ולערבב ידנית.
אופן הרכבת הבלינצ'ס:
1. למרוח את המלית על הצד השחום יותר בחלקה התחתון כמות של כף לערך (לא להגזים)
2. לקפל צדי הבלינצה לכיוןן המרכז וכיסוי המילוי ולגלגל הבלינצ'ס לגליל ולהניחו התבנית כשקו
הסגירה של הגליל בתחתיתו
הגשה
א. ניתן לאוכלו בחם החדר בליווי ריבות או קונפיטורות
ב. ניתן לחממו תוך טיגון קל במחבת טפלון שושמנה הטיגון יתחיל כאשר הבלינצס יונח עם פס
חיבור הגליל בתחתית (מגישים חם בליווי שמנת חמוצה או ריבה)
מגיש:
מקור: אמא
שתף את המתכון