הוראות הכנה
מרכיבים
½ כוס שמן זית
1 בצל גדול קצוץ
4 תפו"א בינוניים חתוכים לקוביות
2 עגבניות תמר מוצקות, קלופות וחתוכות לקוביות
2 קישואים פרוסים
½ כוס שרי
1 כוס ציר דגים
1 כפית פפריקה מתוקה
קורט פפריקה חריפה
1 עלה דפנה
4 שיני שום קצוצות
½ ק"ג פילה טונה חתוך לקוביות
½ ק"ג שבלולים ללא שריון
1 כף שקדים קלויים
מספר חוטי זעפרן
1 כף פטרוזיליה קצוצה
מלח ופלפל
אופן ההכנה
מחממים את שמן הזית בסיר עמוק. מאדים את הבצל עד שנהיה שקוף. מוסיפים את העגבניות ואת תפוחי האדמה. מבשלים יחד כחמש דקות. מוסיפים את הקישוא. מוסיפים את השרי, ציר הדגים, מעט מלח ופלפל, שני סוגי הפפריקה ועלה הדפנה. מכסים ומבשלים על אש נמוכה כרבע שעה. מוסיפים את הטונה והשבלולים ואם יבש מדי אז גם מעט מים. מכסים ומבשלים כרבע שעה. כותשים עם עלי ומכתש את השקדים עם השום, הזעפרן, הפטרוזיליה וכף מנוזלי הבישול. מוסיפים את התערובת לסיר חמש דקות לפני תום הבישול.
מגישים חם.
מגיש:
מקור:
שתף את המתכון