הוראות הכנה
מרכיבים
1 ארנבת מחולקת ל-8 (שומרים כבד בנפרד)
100 מ"ל שמן זית
מלח ופלפל
1 בצל קצוץ דק
2 שיני שום קצוצות
4 עגבניות בשלות, קלופות וחתוכות לקוביות
מספר חוטי זעפרן
2 תחתיות ארטישוק טריות חצויות
250 גרם אפונת גינה קלופה
200 גרם אורז
1 כף פטרוזיליה טרייה
אופן ההכנה
מחממים שני שלישים משמן הזית בסיר ומטגנים את הארנבת עד להזהבה. מוציאים מהסיר ומניחים בצד. מוסיפים לסיר את הבצל והשום ומטגנים עד שהבצל נהיה שקוף. מוסיפים את העגבניות ומטגנים קלות ביחד. מחזירים לסיר את הארנבת ומוסיפים 6 כוסות מים. מוסיפים את הזעפרן ומערבבים. מרתיחים ומכסים לבישול של 20 דקות. מוסיפים את האורז, האפונה והארטישוק ומבשלים 20 דקות נוספות. בינתיים מטגנים את כבד הארנבת בשארית השמן. בעזרת מכתש ועלי כותשים את הכבד עם השמן והפטרוזיליה ליצירת ממרח. 5 דקות לסיום הבישול מוסיפים לסיר את ממרח הכבד. מתקנים תיבול עם מלח ופלפל.
מגישים חם.
מגיש:
מקור:
שתף את המתכון