הוראות הכנה
מרכיבים
3 חצילים פרוסים
1 כוס שמן זית
4 תפו"א פרוסים דק
2 קישואים גדולים פרוסים
4 שיני שום פרוסות
1 ק"ג עגבניות מוצקות, קלופות וחתוכות לקוביות
מלח ופלפל
קורט סוכר
אופן ההכנה
זורים מלח על פרוסות החצילים ומשהים לשעה. מחממים את שמן הזית במחבת עמוקה. מטגנים את תפוחי האדמה עד להשחמה. מעבירים לתבנית ומפזרים עליהם מלח. מטגנים קלות את החצילים באותו שמן. מספיגים משמן עודף ומניחים על תפוחי האדמה. מטגנים את הקישואים באותו שמן. מניחים על החצילים ומתבלים במעט מלח ופלפל. נפטרים מרוב השמן במחבת אך משאירים קצת. מטגנים בשמן הנותר את השום להזהבה. מוסיפים את העגבניות לבישול קצר תוך כדי ערבוב. מסננים את הרוטב ומתבלים במלח, פלפל וקורט סוכר. מעבירים את הירקות לכלי הגשה ויוצקים עליהם את הרוטב.
ניתן להגיש חם או קר.
מגיש:
מקור:
שתף את המתכון