הוראות הכנה
מרכיבים
2 לובסטרים גדולים מורתחים
100 מ"ל שמן זית
5 בצלצלי שאלוט קצוצים דק
½ ק"ג עגבניות מוצקות, קלופות וחתוכות לקוביות
2 כוסות ציר דגים
1 עלה דפנה
1 בוקה גרני (זר עשבי תיבול) המורכב מפטרוזיליה, טימין וטרגון
3 כפות ברנדי
4 פרוסות דקות של לחם לבן
2 כפות פטרוזיליה קצוצה
מלח ופלפל
קורט סוכר
אופן ההכנה
פותחים את הלובסטרים ומחלקים למנות. מחממים את שמן הזית בסיר. מטגנים את השאלוט והשום עד להזהבה. מוסיפים את העגבניות ומבשלים ביחד מספר דקות. מוסיפים את ציר הדגים תוך כדי ערבוב. מוסיפים את עלה הדפנה, הבוקה גרני, הברנדי ומעט מלח ופלפל. מבשלים על אש נמוכה עד שהתערובת בסיר מסמיכה. מוציאים את עלה הדפנה והבוקה גרני ומוסיפים את הלובסטר. מחממים אך מקפידים שלא ירתח. מתקנים תיבול עם מלח, פלפל וקורט סוכר. קולים את הלחם במצנם. מניחים פרוסה בכל צלחת הגשה עמוקה (4 במספר). מחלקים את הלובסטר לארבעת הצלחות וכך גם את נוזלי התבשיל. מפזרים מעט פטרוזיליה לפני ההגשה ומגישים מיד.
מגיש:
מקור:
שתף את המתכון