הוראות הכנה
מרכיבים
לברס:
1 כוס סוכר לבן
מעט מלח
קמצוץ פפריקה חריפה
קמצוץ פלפל שחור
מעט בהרט (או אגוז מוסקט או פלפל אנגלי בלבד)
100 גרם אגוזי מלך קצוצים
לטראפלס:
250 מ"ל שמנת מתוקה 32%
250 גרם שוקולד מריר משובח
אופן ההכנה
לציפוי ברס
1.במחבת רחבה וכבדה על אש בינונית גבוהה שמים את כל החומרים מלבד האגוזים.
2.מתיכים לקרמל. כשהקרמל בצבע חום מוסיפים את האגוזים ומערבבים בקרמל על האש במשך מספר דקות.
3.מעבירים למשטח משומן מעט ומשטחים. מצננים.
4.לאחר שהצטנן לגמרי שוברים לחתיכות ומרסקים לאבקה גרגרית במעבד מזון.
שומרים בצד 2-3 כפות.
5. קוצצים 50-100 גרם אגוזי מלך מרסקים במעבד מזון בפולסים לאבקה גרגרית. מערבבים עם הברס (מלבד הכמות שנמרה בצד) לתערובת ברס בצבע זהב.
הכנת הטראפלס
1.מרתיחים את השמנת בסיר קטן. מוסיפים את השוקולד ומבשלים בערבוב עד שהשוקולד
נמס לגמרי והתערובת סמיכה ואחידה.
2.מסירים מהאש ומערבבים מעט לצינון. מוסיפים את הברס ששמרנו בצד. מעבירים לכלי
שטוח ומקפיאים למשך לילה לפחות.
3.מוצאים מהמקרר משהים כמה דקות וקורצים כדורים קטנים (עם כפית או כף פריזיאן)
4.מגלגלים בידיים לכדורים (הגודל הרצוי: פחות מכדור פינג-פונג. הטראפלים מאד מרוכזים). 5.מגלגלים בתערובת הברס המוזהבת כך שיצופו מכל הכיוונים ומסדרים בכלי יפה להגש. שומרים בהקפאה עד כשעה
מגיש:
מקור: sjarjar
שתף את המתכון