הוראות הכנה
מרכיבים
*סטייקים של פילה בקר או סינטה במשקל 200 גרם כל אחד
*מלח ופלפל שחור גרוס
*1 כוס יין אדום יבש (מומלץ קברנה סוביניון איכותי)
*1 ענף תימין
*1 כף סוכר
*1/2 כוס ציר בקר או עוף
*מעט שמן (בערך כף)
אופן ההכנה
1.מחממים את המחבת על להבה בינונית 3-4 דקות.
2.ממליחים ומפלפלים את הסטייקים.
3.מוסיפים למחבת מעט שמן,מגבירים את הלהבה,מחממים חצי דקה ומטגנים את הסטייקים: סינטה או פילה (מה שבחרתם) כדקה וחצי מכל צד לדרגת מדיום רייר-מדיום.
4.מוציאים את הסטייקים לצלחת ומכסים אותה.
5.מוסיפים למחבת יין,מתבלים בתימין וסוכר ומצמצמים למחצית.
מוסיפים ציר ומצמצמים שוב לחצי מהכמות. מחזירים את הסטייקים למחבת למשך חצי דקה לאיחוד טעמים, ומעבירים לצלחת הגשה.
6.מסננים את הרוטב ויוצקים על הסטייקים. מגישים מיד עם פירה שיספוג את הטעם של הרוטב.
בתאבון!
מגיש:
מקור: ששת
שתף את המתכון