הוראות הכנה
מרכיבים
חומרים ל-35 יחידות:
לבצק:
720 גרם קמח
60 גרם ביצה (ביצה 1 מס' 3)
60 גרם שמרים
כ-400 מ"ל מים (תלוי באחוזי הלחות של הקמח)
למילוי:
300 גרם מרגרינה
15 גרם טימין
1 גרם זעפרן (ניתן להחליף בעד 10 גרם כורכום, אבל זה לא אותו אפקט)
100 גרם כמון
100 גרם אניס
פלפל שחור ומלח לפי הטעם
להברשה:
ביצה טרופה
קצח (לא חובה)
אופן ההכנה
+ מעבדים לבצק קמח, מים, שמרים, מלח וקורט סוכר ומתפיחים.
+ קורצים מהבצק 9-11 כדורים שווים. מרדדים כל כדור לעלה דק מאוד.
+ טוחנים את התבלינים לאבקה במטחנת קפה. שמים את המרגרינה בסיר או מחבת, מוסיפים את התבלינים ומחממים עד לקבלת תערובת אחידה. משאירים על אש קטנה.
+ מורחים את העלה הראשון במרגרינה המתובלת. מדביקים עלה נוסף ומורחים במרגרינה. ממשיכים כך עד שנגמרים עלי הבצק.
+ חותכים את בצק העלים המתובל לחתיכות בגודל 5 על 15 ס"מ. מגלגלים (לאורך) ולחצים חזק עם היד עד שנוצר שבלול. מברישים בביצה ומפזרים בעדינות קצח (לא חובה).
+ גיוון: ניתן להוסיף גם בשר כבש מעובד ומבושל למחצה או שומן כבש מעובד לא מבושל , להוסיף בין השכבות עם התבלינים.
+ מחממים תנור טורבו ל-180 מעלות (עדיפות לתנור פיזיקלי על מס' 3). מרפדים תבנית בנייר אפייה ומניחים עליה את השבלולים במרווחים של 2 ס"מ (השבלולים אינם תופחים מאד במהלך האפייה). אופים כ-25-30 דקות. בתאבון
מגיש:
מקור: סם אבשלום
שתף את המתכון