חיפוש
סינון מתקדם
הצג רק התאמה מדויקת של מילת החיפוש
חיפוש לפי שם המתכון
חיפוש בתוכן המתכון
סינון לפי סוג מטבח
בחר הכל
-אישי-
איטלקי
אירי
אמריקאי
אנגלי
ארגנטינאי
אתיופי
בוכארי
בולגרי
בלגי
ברזילאי
גרוזיני
גרמני
הודי
הולנדי
הונגרי
טוניסאי
טורקי
טריפוליטאי
יווני
יפני
ישראלי
לבנוני
מקסיקני
מרוקאי
סורי
סיני
ספרדי
סקוטי
סרבי
עירקי
ערבי
פולני
פורטוגזי
פיני
פרסי
צ'כי
צרפתי
קאריבי
קווקאזי
קוריאני
רומני
רוסי
שוודי
שוויצרי
תאילנדי
תימני
סינון לפי קטגוריה
בחר הכל
חגים
חנוכה
ט"ו בשבט
פורים
פסח
ראש השנה
שבועות
קטגוריה
-מתכון וידאו-
אומלטים ולביבות
אופה לחם
אורז
אטריות
בכתב יד
בצקים
בשר
גבינות
גלידות ושרבטים
דגים
דיאטטי
ירקות
לחמים ולחמניות
ללא גלוטן
מאכלי בריאות
מאכלי ים
מאכלי עדות
מאכלי עוף
מאכלים לילדים
מאכלים לשבת
מאפים מלוחים
מאפים מתוקים
מוחמצים
מוסים וקרמים
מטבלים וממרחים
מיוחדים
ממולאים
מרקים
משקאות וקוקטיילים
משקאות חמים
מתאבנים
מתוקים מטוגנים
מתכוני סבתא
סלטים
עוגות
עוגיות וביסקויטים
פיצות
פיקניקים, מנגלים וקומזיצים
פירות
פסטות
פשטידות בשרי
פשטידות חלבי
צמחוני
צעד אחר צעד
קטניות
קציצות
רטבים
ריבות
שוקולד
שייקים
תבשילי קדרה
תפוחי אדמה
תכניות בישול
סינון לפי כשרות
כן
לא
סינון לפי סוג מנה
בחר הכל
חטיף
סלטים
עיקרית
קינוח
ראשונה
תוספת


עוגת גבינה קרה עם פירורים או בלי
Votes: 0
דירוג: 0
You:
דרגו מתכון זה!
Print Recipe

הכמויות מתאימות לתבנית 28, אם משתמשים בתבנית אחרת, אפשר להקטין את הכמות (נסיון לתרגום כמויות מהפלטות שאני מכינה בבית המאפה) brכמו כן ובגלל הכשרות הג'לטין הוא בצורת אבקה ולא עלי ג'לטין.
עוגת גבינה קרה עם פירורים או בלי
Votes: 0
דירוג: 0
You:
דרגו מתכון זה!
Print Recipe

הכמויות מתאימות לתבנית 28, אם משתמשים בתבנית אחרת, אפשר להקטין את הכמות (נסיון לתרגום כמויות מהפלטות שאני מכינה בבית המאפה) brכמו כן ובגלל הכשרות הג'לטין הוא בצורת אבקה ולא עלי ג'לטין.
הוראות הכנה
מרכיבים
עוגת גבינה קרה
.
הבצק:
התחתית לעוגה עשויה בצק פריך מתוק בסיסי אפוי ב-170-180 מעלות כ-10 דקות.
מצננים את התחתית ומורחים עליה שכבה דקה של קונפיטורה טובה.
לכל אופה יש את הבצק המועדף, בין אם הוא בצק של עוגיות שאופים כמשטח אחד, בצק פריך עם גרידת לימון או אגוזים טחונים ובין אם הוא בצק מ-ד-ה-י-ם של עוגה אחרת, שאפשר לאמץ.
המלית:
קילו גבינה 9% מסוננת לילה במקרר (מניחים במסננת עם בד גזה).
80 גרם אבקת אינסטנט פודינג וניל
כפית תמצית וניל מאיכות טובה
162 גרם סוכר
גביע שמנת חמוצה
10 גר אבקת ג'לטין+ 30 גרם מים
400 מ''ל שמנת מתוקה
23 גרם סוכר
אופן ההכנה
אופן ההכנה:
1. מקציפים את השמנת המתוקה עם 23 גרם סוכר לקצפת יציבה ושומרים בצד.
2. מערבלים את יתר החומרים פרט לג'לטין והמים, ומניחים בצד.
3. ממיסים את הג'לטין עם חלק מהמים למספר דקות עד שנוצר מרקם ספוגי. את שאר המים מרתיחים, מערבבים וממיסים שוב את הג'לטין, עושים השוואת טמפרטורות (לוקחים כף מהמסה הקרה ומוסיפים למים החמים עם הג'לטין ומערבבים, מוסיפים כף נוספת ומערבבים וכך הלאה עד שהקערה עם המסה מתקררת, מעבירים את המסה עם הג'לטין למסת הגבינה ומערבבים).
4. מקפלים את הקצפת לתוך התערובת וממלאים את התבנית.
5. מעל העוגה, אפשר לפזר פירורי בצק פריך אפוי או מעטרים בפירות/ריבת חלב/ פירות משומרים/מחית קפואה או גלידה/או כל תוספת אחרת. במידה ושמים פירות יש לעשות זיגוג (נפאז') שעשוי מריבה בצבע דומה לפרי, המדוללת במעט מים. הריבה תשמור על הפרי ועל צבע העוגה. שומרים בקירור. ניתן לשמור במקפיא כחודש.
מגיש: אשת_פוטיפר
מקור: אשת פוטיפר
שתף את המתכון