הוראות הכנה
מרכיבים
עוגת גבינה קרה
.
הבצק:
התחתית לעוגה עשויה בצק פריך מתוק בסיסי אפוי ב-170-180 מעלות כ-10 דקות.
מצננים את התחתית ומורחים עליה שכבה דקה של קונפיטורה טובה.
לכל אופה יש את הבצק המועדף, בין אם הוא בצק של עוגיות שאופים כמשטח אחד, בצק פריך עם גרידת לימון או אגוזים טחונים ובין אם הוא בצק מ-ד-ה-י-ם של עוגה אחרת, שאפשר לאמץ.
המלית:
קילו גבינה 9% מסוננת לילה במקרר (מניחים במסננת עם בד גזה).
80 גרם אבקת אינסטנט פודינג וניל
כפית תמצית וניל מאיכות טובה
162 גרם סוכר
גביע שמנת חמוצה
10 גר אבקת ג'לטין+ 30 גרם מים
400 מ''ל שמנת מתוקה
23 גרם סוכר
אופן ההכנה
אופן ההכנה:
1. מקציפים את השמנת המתוקה עם 23 גרם סוכר לקצפת יציבה ושומרים בצד.
2. מערבלים את יתר החומרים פרט לג'לטין והמים, ומניחים בצד.
3. ממיסים את הג'לטין עם חלק מהמים למספר דקות עד שנוצר מרקם ספוגי. את שאר המים מרתיחים, מערבבים וממיסים שוב את הג'לטין, עושים השוואת טמפרטורות (לוקחים כף מהמסה הקרה ומוסיפים למים החמים עם הג'לטין ומערבבים, מוסיפים כף נוספת ומערבבים וכך הלאה עד שהקערה עם המסה מתקררת, מעבירים את המסה עם הג'לטין למסת הגבינה ומערבבים).
4. מקפלים את הקצפת לתוך התערובת וממלאים את התבנית.
5. מעל העוגה, אפשר לפזר פירורי בצק פריך אפוי או מעטרים בפירות/ריבת חלב/ פירות משומרים/מחית קפואה או גלידה/או כל תוספת אחרת. במידה ושמים פירות יש לעשות זיגוג (נפאז') שעשוי מריבה בצבע דומה לפרי, המדוללת במעט מים. הריבה תשמור על הפרי ועל צבע העוגה. שומרים בקירור. ניתן לשמור במקפיא כחודש.
מגיש:
מקור: אשת פוטיפר
שתף את המתכון