הוראות הכנה
מרכיבים
עוגת גבינה אפויה
החומרים הדרושים:
877 גרם קמח
11 גרם אבקת אפיה
450 גרם חמאה
6 ביצים
585 גרם סוכר
כפית תמצית וניל איכותית
החומרים למלית:
קילו ורבע (1250 גרם) גבינה לבנה 9% מסוננת מלילה קודם (הכמות היא אחרי סינון)
5 ביצים
גביע ורבע של שמנת חמוצה
300 גרם סוכר
כפית תמצית וניל איכותית
7.5 גרם קורנפלור
גרידת לימון מ-1-2 לימונים
אופן ההכנה
אופן ההכנה:
1. מערבבים את כל החומרים עד שמתאחדים ומשטחים בתבנית בעזרת ידיים מקומחות.
2. אופים ב-170-180 מעלות כ-10 דקות ומצננים.
אופן ההכנה:
1. מערבבים את כל חומרי המלית במיקסר עד להמסה אחידה.
2. מעבירים את הבלילה לתבנית ואופים ב- 180 כ- 15 דקות.
3. מנמיכים את החום ל-140 מעלות ואופים עוד כחצי שעה.
4. מעלים את החום ל-150 מעלות ואופים עוד חצי שעה.
החומרים הדרושים לציפוי:
2 וחצי גביעי שמנת חמוצה
125 גרם סוכר
הכנת הציפוי:
1. טורפים את השמנת והסוכר יחד.
2. כשהעוגה מוכנה, שופכים עליה את הציפוי ומחזירים לתנור החם והכבוי לעוד כ-10 דקות.
3. מניחים לעוגה להתקרר בתנור ואחר כך מקררים אותה במקרר.
מגיש:
מקור: אשת פוטיפר
שתף את המתכון