הוראות הכנה
מרכיבים
1 ק"ג קישואים טריים ,יפים ומאורכים (כ-5 יחידות).
100 גר' גבינת "חלומי".
100 גר' גבינת קשקבל.
כ-50 גר' פרורי "פתיתי עמק" -של "השף הלבן" לקישוט.
1 ביצה
1/2 כפית מלח.
קורט פלפל שחור טחון טרי.
מעט עלי פטרוזיליה לקישוט.
אופן ההכנה
לחמם את התנור ל-200 מעלות.
להרטיב מעט את תחתית התבנית במים (אפשר לפזר ביד בתבנית קרה) לפרוס נייר אפיה על תחתית התבנית ולהדק .
כל קישוא יש לחתוך את הראש ומעט מן הצד השני - לא לקלף.
לחתוך לאורך הקישוא באמצע ולהוציא את הגרעינים בעזרת כפית - כך שתיווצר מעין סירה שעובי הדפנות כ-1/2 ס"מ - לשמור על מחצית (1/2) התוכן שנוקה לשמוש בתערובת למילוי.
להכניס לקערה את מחצית התוכן שנוקה , להוסיף ביצה טרופה וגבינת הקשקבל והחלומי מגורדות גס , מלח ופלפל ולערבב היטב. למלא את הסירות של החצילים במלוי שטוח ושווה לכל הסירות (המילוי תופח באפיה). בשכבה העליונה לפזר מעט פירורי גבינה צהובה .
לסדר בתבנית ברווחים שווים ולאפות 30 דקות (במצב טורבו) עד שמזהיב למעלה.
בגמר האפיה אפשר לקרר מעט והעביר לצלחת הגשה עם קישוט של פטרוזיליה.
מגיש:
מקור: עצמי
שתף את המתכון