הוראות הכנה
מרכיבים
1- גבינת מוצרלה טריה שזה כדור בגודל אגרוף
2- עגבניות בשלות בינוניות
15עליי בזיליקום שלמים
2- כפות שמן זית
1- כף חומץ בלזמי מבושל ( הסבר בהמשך)
או ישר מה בקבוק.
מלח לפי הטעם
אופן ההכנה
לפרוס את המוצרלה והעגבניות לפרוסות של ס"מ. לכתאת הפרוסות לשניים כך שיתקבלו חצאיי עיגולים.
להניח את פרוסות העגבניה והמוצרלה לסרוגין בשורות או מעגלים על צלחת הגשה, לפזר מעל את עליי הבזיליקום, לצקת שמן זית וחומץ בלזמי, להמליח . ולהגיש מיד .
חומץ בלזמי מבושל לשפוך את כל תכולתו של בקבוק החומץ לסיר קטן להניח על אש קטנה ולשים לב שלא ממש ירטח לבשל ככה את החומץ עד שהכמות שלו מצתמצמת לחצי.
לתת לחומץ להתקרר ולהחזיר אותו לבקבוק.
הבישול של החומץ מסמיך אותו ומעשיר את טעמו.
מגיש:
מקור:
שתף את המתכון