חיפוש
סינון מתקדם
הצג רק התאמה מדויקת של מילת החיפוש
חיפוש לפי שם המתכון
חיפוש בתוכן המתכון
סינון לפי סוג מטבח
בחר הכל
-אישי-
איטלקי
אירי
אמריקאי
אנגלי
ארגנטינאי
אתיופי
בוכארי
בולגרי
בלגי
ברזילאי
גרוזיני
גרמני
הודי
הולנדי
הונגרי
טוניסאי
טורקי
טריפוליטאי
יווני
יפני
ישראלי
לבנוני
מקסיקני
מרוקאי
סורי
סיני
ספרדי
סקוטי
סרבי
עירקי
ערבי
פולני
פורטוגזי
פיני
פרסי
צ'כי
צרפתי
קאריבי
קווקאזי
קוריאני
רומני
רוסי
שוודי
שוויצרי
תאילנדי
תימני
סינון לפי קטגוריה
בחר הכל
חגים
חנוכה
ט"ו בשבט
פורים
פסח
ראש השנה
שבועות
קטגוריה
-מתכון וידאו-
אומלטים ולביבות
אופה לחם
אורז
אטריות
בכתב יד
בצקים
בשר
גבינות
גלידות ושרבטים
דגים
דיאטטי
ירקות
לחמים ולחמניות
ללא גלוטן
מאכלי בריאות
מאכלי ים
מאכלי עדות
מאכלי עוף
מאכלים לילדים
מאכלים לשבת
מאפים מלוחים
מאפים מתוקים
מוחמצים
מוסים וקרמים
מטבלים וממרחים
מיוחדים
ממולאים
מרקים
משקאות וקוקטיילים
משקאות חמים
מתאבנים
מתוקים מטוגנים
מתכוני סבתא
סלטים
עוגות
עוגיות וביסקויטים
פיצות
פיקניקים, מנגלים וקומזיצים
פירות
פסטות
פשטידות בשרי
פשטידות חלבי
צמחוני
צעד אחר צעד
קטניות
קציצות
רטבים
ריבות
שוקולד
שייקים
תבשילי קדרה
תפוחי אדמה
תכניות בישול
סינון לפי כשרות
כן
לא
סינון לפי סוג מנה
בחר הכל
חטיף
סלטים
עיקרית
קינוח
ראשונה
תוספת


קציצות בקר במנגולד - מדהים
Votes: 0
דירוג: 0
You:
דרגו מתכון זה!
Print Recipe

קציצות בקר במנגולד מדהימות
קציצות בקר במנגולד - מדהים
Votes: 0
דירוג: 0
You:
דרגו מתכון זה!
Print Recipe

קציצות בקר במנגולד מדהימות
הוראות הכנה
מרכיבים
350 גר' צוואר בקר טרי טחון
צרור עלי מנגולד
2-3 בצלים קצוצים
2 ביצים טרופות
חצי כוס פירורי לחם/ או פרורי מצה
מעט מלח ופלפל שחור
3/4 כוס שמם לטיגון
2 כוסות מרק צח או 1 כף גדושה אבקה מעורבבת ב 2 כוסות מים
מיץ משני לימונים
קמח לקימוח הקציצות
אופן ההכנה
1.מפרידים בין החלק הלבן של המנגולד לירוק. את הלבן חותכים לקטעים באורך 3-4 ס"מ,
ושמים בתחתית סיר רחב.
2.במחבת מטגנים את הבצל, עד שמתרכך. קוצצים את החלק הירוק, מוסיפים לבצל, ומטגנים
עוד 3-4 דקות.
3.מסירים מהאש, מצננים מעט את התערובת ומוסיפים אותה לבשר, יחד עם הביצים ופירורי
הלחם. ממליחים, מפלפלים ומערבבים היטב.
4.יוצרים קציצות דחוסות, מקמחים ומטגנים מעט, רק כדי לסגור אותן.
5.מניחים את הקציצות המטוגנות ע"ג חתיכות המנגולד שבסיר, מוסיפים את המרק הצח,
מביאים לרתיחה ומבשלים על אש קטנה כחצי שעה.
***באמצע הבישול מוסיפים את מיץ הלימון.
מגיש: מישאל_פומפיאנסקי
מקור: דוד בן-שהם
שתף את המתכון