חיפוש
סינון מתקדם
הצג רק התאמה מדויקת של מילת החיפוש
חיפוש לפי שם המתכון
חיפוש בתוכן המתכון
סינון לפי סוג מטבח
בחר הכל
-אישי-
איטלקי
אירי
אמריקאי
אנגלי
ארגנטינאי
אתיופי
בוכארי
בולגרי
בלגי
ברזילאי
גרוזיני
גרמני
הודי
הולנדי
הונגרי
טוניסאי
טורקי
טריפוליטאי
יווני
יפני
ישראלי
לבנוני
מקסיקני
מרוקאי
סורי
סיני
ספרדי
סקוטי
סרבי
עירקי
ערבי
פולני
פורטוגזי
פיני
פרסי
צ'כי
צרפתי
קאריבי
קווקאזי
קוריאני
רומני
רוסי
שוודי
שוויצרי
תאילנדי
תימני
סינון לפי קטגוריה
בחר הכל
חגים
חנוכה
ט"ו בשבט
פורים
פסח
ראש השנה
שבועות
קטגוריה
-מתכון וידאו-
אומלטים ולביבות
אופה לחם
אורז
אטריות
בכתב יד
בצקים
בשר
גבינות
גלידות ושרבטים
דגים
דיאטטי
ירקות
לחמים ולחמניות
ללא גלוטן
מאכלי בריאות
מאכלי ים
מאכלי עדות
מאכלי עוף
מאכלים לילדים
מאכלים לשבת
מאפים מלוחים
מאפים מתוקים
מוחמצים
מוסים וקרמים
מטבלים וממרחים
מיוחדים
ממולאים
מרקים
משקאות וקוקטיילים
משקאות חמים
מתאבנים
מתוקים מטוגנים
מתכוני סבתא
סלטים
עוגות
עוגיות וביסקויטים
פיצות
פיקניקים, מנגלים וקומזיצים
פירות
פסטות
פשטידות בשרי
פשטידות חלבי
צמחוני
צעד אחר צעד
קטניות
קציצות
רטבים
ריבות
שוקולד
שייקים
תבשילי קדרה
תפוחי אדמה
תכניות בישול
סינון לפי כשרות
כן
לא
סינון לפי סוג מנה
בחר הכל
חטיף
סלטים
עיקרית
קינוח
ראשונה
תוספת


קציצות בשר שוודיות
Votes: 0
דירוג: 0
You:
דרגו מתכון זה!
Print Recipe

קציצות הבשר השוודיות המפורסמות.
קציצות בשר שוודיות
Votes: 0
דירוג: 0
You:
דרגו מתכון זה!
Print Recipe

קציצות הבשר השוודיות המפורסמות.
הוראות הכנה
מרכיבים
3/4 ק"ג בשר בקר טחון.
1/2 ק"ג בשר עגל טחון.
1 כוס פירורי לחם.
2 כוסות חלב.
2 ביצים.
6 כפות בצל קצוץ דק.
1/4 כוס פטרוזיליה קצוצה דק.
6 כפות חמאה.
פלפל שחור לפי הטעם.
מלח לפי הטעם.
2 כפיות קמח.
2 כוסות שמנת.
מוסקט טחון לפי הטעם.
אופן ההכנה
בקערה גדולה לשבור את הביצים, להוסיף את החלב, הפטרוזיליה ואת פירורי הלחם, לערבב בעדינות ולתת לזה לנוח 5 דקות.
לאחר מכן להוסיף לאותה הקערה את הבשר הטחון (את שניהם) את הבצל הקצוץ דק ואת הפלפל והמלח, לערבב הכל היטב (העירבוב צריך להעשות בעדינות).
ליצור כדורים קטנים (קצת יותר גדולים מכדורי לפאפל וקטנים מאגרוף) ולטגן אותם במחבת על החמאה בחום בינוני עד שהם מקבלים גוון חום (לנער את המחבת ללא הרף כדי שהכדורים יתגלגלו ולבסוף יתבשלו היטב).
להעביר את הקציצות לצלחת הגשה עמוקה.
אל המיצים שנשארו על המחבת להוסיף את הקמח ואת השמנת ולתת לזה להתבשל, לערבב ללא הרף עד שזה נהיה סמיך ומבעבע ואז לתת לזה עוד דקה להתבשל. להוסיף מלח, פלפל ומוסקט לפי הטעם.
אחרי שהרוטב מבעבע להכניס את הקציצות למחבת (ביחד עם הרוטב) עד שהם מתחממות.
להוציא הכל לצלחת עמוקה ולהגיש. מומלץ להגיש עם פירה.
בתיאבון!
מגיש: Daimler
מקור: שוודי
שתף את המתכון