הוראות הכנה
מרכיבים
3/4 ק"ג בשר בקר טחון.
1/2 ק"ג בשר עגל טחון.
1 כוס פירורי לחם.
2 כוסות חלב.
2 ביצים.
6 כפות בצל קצוץ דק.
1/4 כוס פטרוזיליה קצוצה דק.
6 כפות חמאה.
פלפל שחור לפי הטעם.
מלח לפי הטעם.
2 כפיות קמח.
2 כוסות שמנת.
מוסקט טחון לפי הטעם.
אופן ההכנה
בקערה גדולה לשבור את הביצים, להוסיף את החלב, הפטרוזיליה ואת פירורי הלחם, לערבב בעדינות ולתת לזה לנוח 5 דקות.
לאחר מכן להוסיף לאותה הקערה את הבשר הטחון (את שניהם) את הבצל הקצוץ דק ואת הפלפל והמלח, לערבב הכל היטב (העירבוב צריך להעשות בעדינות).
ליצור כדורים קטנים (קצת יותר גדולים מכדורי לפאפל וקטנים מאגרוף) ולטגן אותם במחבת על החמאה בחום בינוני עד שהם מקבלים גוון חום (לנער את המחבת ללא הרף כדי שהכדורים יתגלגלו ולבסוף יתבשלו היטב).
להעביר את הקציצות לצלחת הגשה עמוקה.
אל המיצים שנשארו על המחבת להוסיף את הקמח ואת השמנת ולתת לזה להתבשל, לערבב ללא הרף עד שזה נהיה סמיך ומבעבע ואז לתת לזה עוד דקה להתבשל. להוסיף מלח, פלפל ומוסקט לפי הטעם.
אחרי שהרוטב מבעבע להכניס את הקציצות למחבת (ביחד עם הרוטב) עד שהם מתחממות.
להוציא הכל לצלחת עמוקה ולהגיש. מומלץ להגיש עם פירה.
בתיאבון!
מגיש:
מקור: שוודי
שתף את המתכון