הוראות הכנה
מרכיבים
43 כוס שמן קנולה
21 2 כוסות קמח תופח
מיכל שמנת חמוצה
מעט מלח
מלית:
חבילה גבינה "טוב טעם"
150 גרם בולגרית מפוררת או "פטינה" בהמלצה.
150 גרם גבינה צהובה מגוררת איזה שיש בבית.
ביצה שלמה
אופן ההכנה
1. בקערה שופכים את השמן והשמנת ומערבבים
2.מוסיפים את הקמח התופח באיטיות כף לאחר כף ולשים היטב
עד שהבצק הופך לנוח מאד וגמיש. ומחלקים ל 3
3.מקמחים משטח עבודה(לא מקררים) ופותחים לעלים.
4.מרדדים עלה ומורחים במלית את כל העלה בנדיבות
5.מגלגלים את העלה לכרוכית
6.חותכים את הכרוכית לפרוסות .
7.מניחים את הפרוסות בשכיבה בצורת שבלול על ניר אפיה.
ומורחים בביצה טרופה ומפזרים שומשום.
8.אופים בחום 175 עד שהמאפים מתחילים לקבל גוון זהוב חומי.
אופציה 2
מרדדים לעלה ע ג ו ל
חותכים משולשים
בכל משולש ממלאים כפית מלית ואפשר גם זית מגולען ומגלגלת מהצד הרחב לצר.
גם פה מורחים ביצה טרופה ומפזרים שומשום.
למילוי -
מערבבים את כל חומרי המלית במידה והמלית מאד קשה, שמנת חמוצה.
המלית צריכה להשאר סמיכה לא דלילה.
מגיש:
מקור: פירגה
שתף את המתכון