הוראות הכנה
מרכיבים
250 גרם חמאה רכה
250 גרם גבינה לבנה 9%
30 מ"ל שמן
100 מ"ל שמנת מתוקה
1 כף מלח שטוחה
1 כפית סוכר
1 כפית אבקת אפיה (8 גרם)
500 גרם קמח
לציפוי:
1-2 ביצים טרופות
שומשום/קצח/זעתר יבש/אורגנו
אופן ההכנה
1. מערבלים במיקסר את כל החומרים פרט לקמח ולתבלינים.
2. מוסיפים את הקמח ולשים לקבלת בצק רך ולבן. מחלקים את הבצק ל6 עד 8 כדורים, עוטפים
בנילון נצמד ומקררים שעה במקרר.
3. מרדדים כל כדור לעלה דקיק ושקוף, על משטח של ניר אפייה. זורים את התבלין הרצוי
ומרדדים שוב. מניחים על נייר אפיה בתבנית.
4. מחממים תנור ל170-180 מעלות.
5. מורחים ביצה, חותכים לרצועות ארוכות בעזרת גלגלת או סכין ואופים למשך 25 דקות או עד
שהחטיפים שחומים.
מגיש:
מקור: מתוקה
שתף את המתכון