הוראות הכנה
מרכיבים
בצק תחתית:
100 גרם חמאה רכה
¼ כוס אבקת סוכר
קורט מלח
¾ כוס קמח
מלית פסיפלורה:
3 ביצים שלמות
2/3 כוס אבקת סוכר
קליפה מגוררת מתפוז אחד
¼ כוס מיץ פסיפלורה מסונן
1/3 כוס קמח רגיל
½ כפית אבקת אפיה
סירופ פסיפלורה:
1/3 כוס תוכן פסיפלורות, כולל הגרעינים
1/3 כוס סוכר
3 כפות מים
קצפת:
1 שמנת מתוקה
2 כפות אבקת סוכר
1 כף ליקר (לא הכרחי)
אופן ההכנה
הכנת התחתית:
1. מקציפים במיקסר את החמאה עם אבקת הסוכר לתערובת בהירה ואוורירית.
2. מוספים את המלח ואת הקמח ומערבבים בכף לבצק רך ודביק.
3. מחלקים את הבצק ל-16 חלקים שווים ולשים כל חלק בשקע של תבנית סיליקון עם שקעים
(עגולים ישרים ללא דוגמא). בקצות האצבעות, לשטח את הבצק על כל תחתית השקע שבו
הוא נתון ולשמור במקרר כ-10-15 דקות.
4. לחמם תנור לחום בינוני 175°.
5.להניח את תבניות הסיליקון על תבנית תנור שטוחה ולאפות את התחתיות כ-5-7 דקות עד
שיזהיבו קלות.
מלית הפסיפלורה:
1.להקציף את הביצים עם אבקת הסוכר לתערובת תפוחה בהירה ואוורירית. להוסיף את קליפת
התפוז ואת מיץ הפסיפלורה ולערבב בעדינות.
2.מנפים ביחד את הקמח ואת אבקת האפייה, ומוסיפים לתערובת הביצים, ולערבב בתנועות
קיפול.
3.מוציאים את התחתיות החצי אפויות מהתנור ולמזוג במצקת על כל תחתית מלית פסיפלורה כך
שיתמלא כל השקע.
4.מחזירים את התבנית לתנור ולהמשיך לאפות כ-12-15 דקות, עד שהמלית משחימה מעט.
5.להוציא מהתנור ולצנן.
להכין את סירופ הפסיפלורה:
1.שמים בסיר קטן את תוכן הפסיפלורות, אבקת הסוכר והמים ומבשלים על אש נמוכה עד
שהסוכר ימס. ממשיכים לבשל עוד כ-5-7 דקות עד שהסירופ מצטמצם ומסמיך מעט.
2.מצננים לחם החדר
הרכבת המנה:
1.מקציפים את השמנת המתוקה עם אבקת הסוכר לקצפת יציבה.
2.מוסיפים כף ליקר פסיפלורה (לא הכרחי) ולערבב.
3.מעבירם את הקצפת לשקית זילוף עם צנתר כוכבי רחב.
4.מפרידים בעדינות בסכין את השוליים של העוגות בתבניות השקעים ולהוציא אותן אל צלחות הגשה.
5.לעטר כל עיגול בזילוף ספיראלי נדיב של קצפת, לטפטף מעליה כף מסירופ הפסיפלורה,
ולהגיש.
מגיש:
מקור: סמדר
שתף את המתכון