חיפוש
סינון מתקדם
הצג רק התאמה מדויקת של מילת החיפוש
חיפוש לפי שם המתכון
חיפוש בתוכן המתכון
סינון לפי סוג מטבח
בחר הכל
-אישי-
איטלקי
אירי
אמריקאי
אנגלי
ארגנטינאי
אתיופי
בוכארי
בולגרי
בלגי
ברזילאי
גרוזיני
גרמני
הודי
הולנדי
הונגרי
טוניסאי
טורקי
טריפוליטאי
יווני
יפני
ישראלי
לבנוני
מקסיקני
מרוקאי
סורי
סיני
ספרדי
סקוטי
סרבי
עירקי
ערבי
פולני
פורטוגזי
פיני
פרסי
צ'כי
צרפתי
קאריבי
קווקאזי
קוריאני
רומני
רוסי
שוודי
שוויצרי
תאילנדי
תימני
סינון לפי קטגוריה
בחר הכל
חגים
חנוכה
ט"ו בשבט
פורים
פסח
ראש השנה
שבועות
קטגוריה
-מתכון וידאו-
אומלטים ולביבות
אופה לחם
אורז
אטריות
בכתב יד
בצקים
בשר
גבינות
גלידות ושרבטים
דגים
דיאטטי
ירקות
לחמים ולחמניות
ללא גלוטן
מאכלי בריאות
מאכלי ים
מאכלי עדות
מאכלי עוף
מאכלים לילדים
מאכלים לשבת
מאפים מלוחים
מאפים מתוקים
מוחמצים
מוסים וקרמים
מטבלים וממרחים
מיוחדים
ממולאים
מרקים
משקאות וקוקטיילים
משקאות חמים
מתאבנים
מתוקים מטוגנים
מתכוני סבתא
סלטים
עוגות
עוגיות וביסקויטים
פיצות
פיקניקים, מנגלים וקומזיצים
פירות
פסטות
פשטידות בשרי
פשטידות חלבי
צמחוני
צעד אחר צעד
קטניות
קציצות
רטבים
ריבות
שוקולד
שייקים
תבשילי קדרה
תפוחי אדמה
תכניות בישול
סינון לפי כשרות
כן
לא
סינון לפי סוג מנה
בחר הכל
חטיף
סלטים
עיקרית
קינוח
ראשונה
תוספת


צלע עגל בסירופ תאנים ושאלוט
Votes: 0
דירוג: 0
You:
דרגו מתכון זה!
Print Recipe

צלע עגל בסירופ תאנים ושאלוט
Votes: 0
דירוג: 0
You:
דרגו מתכון זה!
Print Recipe

הוראות הכנה
מרכיבים
4 צלעות עגל במשקל של 250-300 גרם האחת
2-3 כפות שומן אווז
מלח ופלפל שחור טחון
8 תאנים
3 כפות מרגרינה
לקונפי שאלוט: 12 בצלצלי שאלוט קלופים
1 כף מרגרינה
2 כפות סוכר חום
1 כוס יין אדום יבש
½ כוס ליקר קסיס
1 מקל קינמון
2 כוכבי אניס
אופן ההכנה
להכנת הקונפי ממיסים את המרגרינה במחבת ומטגנים את הבצלצלים כחמש דקות תוך כדי ערבוב. מוסיפים את הסוכר ומערבבים עד שנמס לחלוטין. מוסיפים יין, ליקר קסיס ותבלינים ומביאים לרתיחה. מקטינים את הלהבה, מכסים ומבשלים כשעה ורבע. הקונפי מוכן כאשר רוב הנוזלים התאדו.
מחממים היטב מחבת צלייה. מוסיפים חצי כף שומן אווז לכל צלע ומטגנים את הצלעות היטב משני הצדדים. ממליחים ומפלפלים. מעבירים את הבשר לתבנית מרופדת בנייר אפייה. צולים בתנור שחומם מראש ל-190 מעלות למשך 12 דקות. במקביל, מחזירים את המחבת לאש ומטגנים את התאנים עם מרגרינה במשך כשתי דקות. מוסיפים את הקונפי ומבשלים יחד כשלוש דקות.
מחלקים את הקונפי עם התאנים בין הצלחות ומניחים עליהם את הצלעות. מגישים מיד.
מגיש: dylam
מקור: שף אבי שטייניץ
שתף את המתכון