הוראות הכנה
מרכיבים
4 צלעות עגל במשקל של 250-300 גרם האחת
2-3 כפות שומן אווז
מלח ופלפל שחור טחון
8 תאנים
3 כפות מרגרינה
לקונפי שאלוט: 12 בצלצלי שאלוט קלופים
1 כף מרגרינה
2 כפות סוכר חום
1 כוס יין אדום יבש
½ כוס ליקר קסיס
1 מקל קינמון
2 כוכבי אניס
אופן ההכנה
להכנת הקונפי ממיסים את המרגרינה במחבת ומטגנים את הבצלצלים כחמש דקות תוך כדי ערבוב. מוסיפים את הסוכר ומערבבים עד שנמס לחלוטין. מוסיפים יין, ליקר קסיס ותבלינים ומביאים לרתיחה. מקטינים את הלהבה, מכסים ומבשלים כשעה ורבע. הקונפי מוכן כאשר רוב הנוזלים התאדו.
מחממים היטב מחבת צלייה. מוסיפים חצי כף שומן אווז לכל צלע ומטגנים את הצלעות היטב משני הצדדים. ממליחים ומפלפלים. מעבירים את הבשר לתבנית מרופדת בנייר אפייה. צולים בתנור שחומם מראש ל-190 מעלות למשך 12 דקות. במקביל, מחזירים את המחבת לאש ומטגנים את התאנים עם מרגרינה במשך כשתי דקות. מוסיפים את הקונפי ומבשלים יחד כשלוש דקות.
מחלקים את הקונפי עם התאנים בין הצלחות ומניחים עליהם את הצלעות. מגישים מיד.
מגיש:
מקור: שף אבי שטייניץ
שתף את המתכון