הוראות הכנה
מרכיבים
1/4 1 כוסות (275 ג') אורז ארוך
1/3 1 כוסות מים
2 כפיות שומשום שחור
50 ג' סלמון מעושן
2 כפיות ג'ינג'ר כבוש (כמו לסושי)
2 בצלים ירוקים קצוצים
אופן ההכנה
1.לשטוף היטב את האורז מתחת למים זורמים.
2.מבשלים את האורז בסיר עם המים. מביאים לרתיחה, ומבשלים על אש נמוכה במשך
18 דקות.מכבים את האש ומשאירים עם מכסה סגור במשך עוד עשרים דקות.
3.במחבת טפלון קולים את זרעוני השומשום על מחבת יבשה עד שישמעו קולות פצפוץ.
4.קוצצים את הג'ינג'ר, הבצל הירוק והסלמון בעזרת סכין.
5.מערבבים ביחד בקערית קטנה.
6.לוקחים 1/4 כוס של אורז יוצרים כדור של אורז בעזרת ידיים רטובות. יוצרים גומה בכדור
האורז וממלאים ב-1 כפיות של המלית.
7.מסדרים על צלחת הגשה ולפזר את השומשום.
מגישים בליווי רוטב סויה ומעט וואסבי
מגיש:
מקור: ניצנה גרי
שתף את המתכון