חיפוש
סינון מתקדם
הצג רק התאמה מדויקת של מילת החיפוש
חיפוש לפי שם המתכון
חיפוש בתוכן המתכון
סינון לפי סוג מטבח
בחר הכל
-אישי-
איטלקי
אירי
אמריקאי
אנגלי
ארגנטינאי
אתיופי
בוכארי
בולגרי
בלגי
ברזילאי
גרוזיני
גרמני
הודי
הולנדי
הונגרי
טוניסאי
טורקי
טריפוליטאי
יווני
יפני
ישראלי
לבנוני
מקסיקני
מרוקאי
סורי
סיני
ספרדי
סקוטי
סרבי
עירקי
ערבי
פולני
פורטוגזי
פיני
פרסי
צ'כי
צרפתי
קאריבי
קווקאזי
קוריאני
רומני
רוסי
שוודי
שוויצרי
תאילנדי
תימני
סינון לפי קטגוריה
בחר הכל
חגים
חנוכה
ט"ו בשבט
פורים
פסח
ראש השנה
שבועות
קטגוריה
-מתכון וידאו-
אומלטים ולביבות
אופה לחם
אורז
אטריות
בכתב יד
בצקים
בשר
גבינות
גלידות ושרבטים
דגים
דיאטטי
ירקות
לחמים ולחמניות
ללא גלוטן
מאכלי בריאות
מאכלי ים
מאכלי עדות
מאכלי עוף
מאכלים לילדים
מאכלים לשבת
מאפים מלוחים
מאפים מתוקים
מוחמצים
מוסים וקרמים
מטבלים וממרחים
מיוחדים
ממולאים
מרקים
משקאות וקוקטיילים
משקאות חמים
מתאבנים
מתוקים מטוגנים
מתכוני סבתא
סלטים
עוגות
עוגיות וביסקויטים
פיצות
פיקניקים, מנגלים וקומזיצים
פירות
פסטות
פשטידות בשרי
פשטידות חלבי
צמחוני
צעד אחר צעד
קטניות
קציצות
רטבים
ריבות
שוקולד
שייקים
תבשילי קדרה
תפוחי אדמה
תכניות בישול
סינון לפי כשרות
כן
לא
סינון לפי סוג מנה
בחר הכל
חטיף
סלטים
עיקרית
קינוח
ראשונה
תוספת


תבשיל טלה בירקות שורש ויין לבן
Votes: 0
דירוג: 0
You:
דרגו מתכון זה!
Print Recipe

תבשיל טלה בירקות שורש ויין לבן
Votes: 0
דירוג: 0
You:
דרגו מתכון זה!
Print Recipe

הוראות הכנה
מרכיבים
שליש כוס שמן זית
כתף טלה במשקל 3 ק"ג חתוכה לקוביות גדולות
מלח ופלפל שחור גרוס
8 בצלים בינוניים
11 שיני שום קלופות
1 בקבוק יין לבן יבש
1 ליטר ציר בקר או טלה
10 גבעולי טימין טרי
14 גזרים קלופים
14 תפוחי אדמה קלופים וחצויים
אופן ההכנה
מחממים את השמן בסיר גדול (שיכיל את כל המצרכים) ועמיד בחום. מוסיפים את הבשר, המלח והפלפל וסוגרים מכל הכיוונים. מוסיפים את הבצלים והשום ומטגנים ביחד עד להזהבה קלה של הבצלים. מוסיפים את היין בהדרגה (וזאת על מנת לשמור על הבשר חם מכיוון שהוספת נוזל קר בבת אחת מקשה את הבשר). באותו אופן מוסיפים גם את הציר. מוסיפים את הטימין והגזרים ומביאים לרתיחה. מעבירים לתנור שחומם ל-180 מעלות למשך שעתיים וחצי כאשר מדי פעם מערבבים. מוציאים, טועמים ומתקנים תיבול במידת הצורך. מוסיפים את תפוחי האדמה, מערבבים ומחזירים לתנור למשך שעה נוספת.
מגישים את נתחי הבשר והירקות סביב הר של קוסקוס עם קערה מנוזלי הבישול בתור רוטב בצד.
מגיש: dylam
מקור: רונן גורן
שתף את המתכון