חיפוש
סינון מתקדם
הצג רק התאמה מדויקת של מילת החיפוש
חיפוש לפי שם המתכון
חיפוש בתוכן המתכון
סינון לפי סוג מטבח
בחר הכל
-אישי-
איטלקי
אירי
אמריקאי
אנגלי
ארגנטינאי
אתיופי
בוכארי
בולגרי
בלגי
ברזילאי
גרוזיני
גרמני
הודי
הולנדי
הונגרי
טוניסאי
טורקי
טריפוליטאי
יווני
יפני
ישראלי
לבנוני
מקסיקני
מרוקאי
סורי
סיני
ספרדי
סקוטי
סרבי
עירקי
ערבי
פולני
פורטוגזי
פיני
פרסי
צ'כי
צרפתי
קאריבי
קווקאזי
קוריאני
רומני
רוסי
שוודי
שוויצרי
תאילנדי
תימני
סינון לפי קטגוריה
בחר הכל
חגים
חנוכה
ט"ו בשבט
פורים
פסח
ראש השנה
שבועות
קטגוריה
-מתכון וידאו-
אומלטים ולביבות
אופה לחם
אורז
אטריות
בכתב יד
בצקים
בשר
גבינות
גלידות ושרבטים
דגים
דיאטטי
ירקות
לחמים ולחמניות
ללא גלוטן
מאכלי בריאות
מאכלי ים
מאכלי עדות
מאכלי עוף
מאכלים לילדים
מאכלים לשבת
מאפים מלוחים
מאפים מתוקים
מוחמצים
מוסים וקרמים
מטבלים וממרחים
מיוחדים
ממולאים
מרקים
משקאות וקוקטיילים
משקאות חמים
מתאבנים
מתוקים מטוגנים
מתכוני סבתא
סלטים
עוגות
עוגיות וביסקויטים
פיצות
פיקניקים, מנגלים וקומזיצים
פירות
פסטות
פשטידות בשרי
פשטידות חלבי
צמחוני
צעד אחר צעד
קטניות
קציצות
רטבים
ריבות
שוקולד
שייקים
תבשילי קדרה
תפוחי אדמה
תכניות בישול
סינון לפי כשרות
כן
לא
סינון לפי סוג מנה
בחר הכל
חטיף
סלטים
עיקרית
קינוח
ראשונה
תוספת


כתף עגל חלב ביין לבן וסילאן
Votes: 0
דירוג: 0
You:
דרגו מתכון זה!
Print Recipe

כתף עגל חלב ביין לבן וסילאן
Votes: 0
דירוג: 0
You:
דרגו מתכון זה!
Print Recipe

הוראות הכנה
מרכיבים
2 ק"ג נתח כתף עגל חלב
מלח ופלפל שחור גרוס
מעט שמן תירס
2 פלפלים סודניים קצוצים
2 גזרים קלופים וקצוצים
1 ראש סלרי פרוס
2 בצלים חתוכים לרבעים
1 גבעול כרישה (חלק לבן בלבד)
2 ראשי שום חצויים
1 בקבוק יין לבן יבש
100 מ"ל סילאן
1 ליטר ציר בקר
צרור טימין
אופן ההכנה
מעסים את הבשר במלח, פלפל ושמן ומניחים בתבנית אפייה. צולים את הבשר בתנור שחומם מראש ל-250 מעלות למשך רבע שעה ומוציאים החוצה. מטגנים את הירקות והשום במחבת עם מעט שמן לקבלת צבע זהוב. מעבירים לתבנית הצלייה ומניחים את הבשר מעל. מערבבים יין, סילאן, ציר בקר וטימין ויוצקים על הבשר והירקות. צולים במשך כארבע שעות בחום של 160 מעלות כאשר מדי פעם מרטיבים את הבשר בנוזלי הבישול. מוציאים מהתנור ומצננים. מסננים את הרוטב שהצטבר בתחתית התבנית ומצמצמים לקבלת רוטב סמיך. מתבלים את הרוטב בפלפל שחור.
פורסים את הנתח לארבע פרוסות ומניחים בצלחות הגשה. יוצקים את הרוטב על הבשר ומגישים לצד ברוקולי מאודה ופירה תפוחי אדמה.
מגיש: dylam
מקור: שף דניאל זך ממסעדת כרמלה בנחלה
שתף את המתכון