הוראות הכנה
מרכיבים
נתח אסאדו במשקל ¼1 ק"ג מחולק לפי העצמות
¾ ק"ג תפוחוני אדמה שטופים וחצויים
1 ק"ג גזרים קלופים ופרוסים גס
2 בצלים חתוכים לקוביות גדולות
½ כוס שמן
2 עלי דפנה
2 גבעולי טימין
1 גבעול זעתר
2 שיני שום קצוצות
3 כפיות מלח
½ כפית פלפל שחור
1 ליטר מים
אופן ההכנה
בסיר ברזל גדול מחממים את השמן. מטגנים את הבצל עד להזהבה. מוסיפים את השום ומערבבים יחד שתי דקות. מוסיפים את הבשר ומערבבים. סוגרים היטב מכל הכיוונים. מוסיפים כפית מלח ומערבבים. מוסיפים פנימה את הגזר ותפוחי האדמה ושוב מערבבים יחד. מוסיפים את המים, המלח הנותר, הפלפל השחור, הטימין, עלי הדפנה והזעתר ומביאים לרתיחה. מנמיכים את האש ומבשלים כשעה ורבע על אש נמוכה. לפני ההגשה מסירים את השכבה העליונה של השומן בעזרת מצקת או כף ברזל.
מגישים חם.
מגיש:
מקור:
שתף את המתכון