הוראות הכנה
מרכיבים
¾ ק"ג פילה טונה טרייה
4 חצילים בינוניים
2 עגבניות קלופות, ללא גרעינים וחתוכות לקוביות קטנות
מיץ מלימון אחד
1 מלפפון קטן חתוך לקוביות קטנות
1 פלפל אדום
1 פלפל ירוק
4 פרחי קישואים
1 שן שום קצוצה דק
12 שקדים חלוטים, קלופים ופרוסים
4 עלי ריחן
2 גבעולי פטרוזיליה
2 גבעולי טימין
12 זיתים אדומים (ביין) פרוסים
½ כוס שמן זית
מלח ופלפל
לגספאצ'ו: 1 שן שום קצוצה דק
1 בצל
1 מלפפון
1 פלפל אדום
1 פלפל ירוק
6 עגבניות
6 גבעולי פטרוזיליה קצוצים
6 עלי נענע קצוצים
½ כוס שמן זית
2 כפות חומץ שרי
מלח
פלפל שחור גרוס טרי
אופן ההכנה
קולים את החצילים שלמים ומניחים להם להתקרר. חוצים את החצילים לאורך ומוציאים את בשר החצילים בזהירות החוצה. פורסים את בשר החצילים לרצועות. משרים את הרצועות הללו בשמן זית ושום לשעה וחצי.
לגספאצ'ו חותכים את הפלפלים, העגבניות והמלפפון לחתיכות גדולות. מניחים את הירקות הקצוצים יחד עם שאר חומרי הגספאצ'ו בכלי גדול ומכניסים למקרר לשעתיים כאשר מדי פעם מערבבים. לאחר שעתיים מסננים ושומרים את הנוזלים.
מקפיצים את עלי הריחן ופרחי הקישואים במחבת עם מעט שמן על אש נמוכה עד לקבלת פריכות. חותכים את הטונה ל-12 מדליונים. משרים אותם בשמן זית, מיץ לימון וטימין למשך חצי שעה. צולים את הטונה כדקה מכל צד על מחבת גריל. קולים את הפלפלים הנותרים וקולפים אותם. חותכים את הפלפלים לקוביות קטנות.
מניחים פורמה רחבה במרכז צלחת הגשה. מניחים בפורמה את החצילים המושרים. מעל מניחים שלושה מדליונים של טונה לכל סועד. בין המדליונים מניחים עלה ריחן פריך ופרח קישוא פריך. יוצקים את הגספאצ'ו המסונן מסביב לחצילים. מקשטים את הצלחת (על שולי הגספאצ'ו) במלפפון קצוץ, עגבנייה קצוצה, פלפלים קלויים קצוצים, זיתים פרוסים, עלי פטרוזיליה ושקדים פרוסים.
מגיש:
מקור: שף פרנסיס צ'ובו
שתף את המתכון