הוראות הכנה
מרכיבים
קציצות
500 גר' בשר בקר טחון
1 בצל מטוגן
2 שיני שום כתושות
1 פרוסת חלה לא טרייה מושרת במים וסחוטה היטב
1 ביצה
מלח, פלפל שחור אפשר גם חצי כפית תבלים לקציצות
מעט פירורי לחם
ירקות
2 חצילים בינוניים חתוכים לאורך
3-4 עגבניות קלופות וחתוכות לפרוסות
2 בצלים גדולים קלופים
רוטב:
2 כפות רסק עגבניות
1 כוס מים
1 כפית סוכר
כמון
מלח
פלפל שחור
אופן ההכנה
קציצות
מערבבים את כל החומרים יוצרים קציצות קטנות ומטגנים אותן בשמן חצי עמוק.
ירקות:
מטגנים את החצילים וסופגים ככל הניתן את השמן המיותר
הכנה:
מורחים תחתית של סיר רחב ושטוח בכפית שמן. מעל מניחים פרוסות בצל עבות. מעל מסדרים שכבה של חצילים, שכבת עגבניות שכבת קציצות ואז שוב שכבת חצילים ועגבניות.
שמים על הגז כדי שהבצל יקבל טיגון קל (2 דקות בערך)
מערבבים את כל חומרי הרוטב ושופכים מעל.
מבשלים על אש קטנה לפחות שעה.
מגיש:
מקור:
שתף את המתכון