הוראות הכנה
מרכיבים
להכנת המרק:
3 כרעיים של עוף
2 גבעולי כרפס
3 בצל ירוק
1 שורש פטרוזיליה
3-4 פלפל אנגלי
עלי דפנה
מלח ופלפל שחור
2 ליטר מים
לתבשיל:
½1 חבילת אטריות מס' 8
שמן
בהרט
מלח
אופן ההכנה
שמים את כל המרכיבים של המרק בסיר בישול במבשלים כשעה. לאחר מכן מוציאים את העןף לצלחת נפרדת ומסננים את ציר המרק. מבשלים את האטריות במי מלח לדרגה אחד לפני "אל-דנטה" (האטריות צריכות להיות קשות) מוציאים מהמים, שוטפים במים קרים ומשמנים מעט את האטריות. מסירים מהעוף המבושל את העור שלו ובסיר רחב מטגנים אותו (את העור) במעט שמן כ -2 דקות, מוסיפים קצת אטריות ומשטחים אותם בסיר ומטגנים אותם כ -2 דקות נוספות.
לוקחים ½ מכמות האטריות ושמים בסיר, מניחים את העוף מעליהם ומטבלים בבהרט ובמלח ומוסיפים את שאר האטריות ומטבלים שוב. יוצקים את הציר עד ¾ גובה הסיר ומבשלים על אש קטנה ביותר כ-3 שעות. יש להקפיד שהסיר מכוסה היטב. (אפשר לבשל על פלטת שבת כל הלילה , רק צריך להקפיד על נוזלים כל הזמן)
הופכים את הסיר על מגש גדול וכך מגישים לשולחן (צריך להישאר כמו עוגה)
בתיאבון!!!!
מגיש:
מקור: סורי
שתף את המתכון