חיפוש
סינון מתקדם
הצג רק התאמה מדויקת של מילת החיפוש
חיפוש לפי שם המתכון
חיפוש בתוכן המתכון
סינון לפי סוג מטבח
בחר הכל
-אישי-
איטלקי
אירי
אמריקאי
אנגלי
ארגנטינאי
אתיופי
בוכארי
בולגרי
בלגי
ברזילאי
גרוזיני
גרמני
הודי
הולנדי
הונגרי
טוניסאי
טורקי
טריפוליטאי
יווני
יפני
ישראלי
לבנוני
מקסיקני
מרוקאי
סורי
סיני
ספרדי
סקוטי
סרבי
עירקי
ערבי
פולני
פורטוגזי
פיני
פרסי
צ'כי
צרפתי
קאריבי
קווקאזי
קוריאני
רומני
רוסי
שוודי
שוויצרי
תאילנדי
תימני
סינון לפי קטגוריה
בחר הכל
חגים
חנוכה
ט"ו בשבט
פורים
פסח
ראש השנה
שבועות
קטגוריה
-מתכון וידאו-
אומלטים ולביבות
אופה לחם
אורז
אטריות
בכתב יד
בצקים
בשר
גבינות
גלידות ושרבטים
דגים
דיאטטי
ירקות
לחמים ולחמניות
ללא גלוטן
מאכלי בריאות
מאכלי ים
מאכלי עדות
מאכלי עוף
מאכלים לילדים
מאכלים לשבת
מאפים מלוחים
מאפים מתוקים
מוחמצים
מוסים וקרמים
מטבלים וממרחים
מיוחדים
ממולאים
מרקים
משקאות וקוקטיילים
משקאות חמים
מתאבנים
מתוקים מטוגנים
מתכוני סבתא
סלטים
עוגות
עוגיות וביסקויטים
פיצות
פיקניקים, מנגלים וקומזיצים
פירות
פסטות
פשטידות בשרי
פשטידות חלבי
צמחוני
צעד אחר צעד
קטניות
קציצות
רטבים
ריבות
שוקולד
שייקים
תבשילי קדרה
תפוחי אדמה
תכניות בישול
סינון לפי כשרות
כן
לא
סינון לפי סוג מנה
בחר הכל
חטיף
סלטים
עיקרית
קינוח
ראשונה
תוספת


Sticky Rise Mango אורז דביק בחלב קוקוס ומנגו
Votes: 0
דירוג: 0
You:
דרגו מתכון זה!
Print Recipe

חשוב להישתמש באורז המיוחד שניקרא אורז דביק או Sticky rise כי הוא שמעניק למנה את המרקם והטעם. brניתן להשיג את האורז הדביק בכל חנות שמוכרת מוצרים מהמזרח הרחוק והמועדפת עלי היא מזרח מערב brברח' הכרמל 17 בת"א (שוק הכרמל)
Sticky Rise Mango אורז דביק בחלב קוקוס ומנגו
Votes: 0
דירוג: 0
You:
דרגו מתכון זה!
Print Recipe

חשוב להישתמש באורז המיוחד שניקרא אורז דביק או Sticky rise כי הוא שמעניק למנה את המרקם והטעם. brניתן להשיג את האורז הדביק בכל חנות שמוכרת מוצרים מהמזרח הרחוק והמועדפת עלי היא מזרח מערב brברח' הכרמל 17 בת"א (שוק הכרמל)
הוראות הכנה
מרכיבים
להכנת האורז הדביק הבסיסי -
אורז
מים
להכנת המנה
3 כוסות אורז דביק
1 כוס חלב קוקוס (מהקופסאות המוכרות)
1/3 כוס סוכר
מעט מלח
מנגו קלוף ומגולען ופרוס
מעו חלב מרוכז ממותק (ניתן להשיג גם בחנויות הנ"ל)
אופן ההכנה
הכנת האורז הדביק -
משרים את האורז בקערה עם שפע מים במשך לילה או 3 שעות לפחות במים חמים.
מסננים ומניחים את האורז בכלי אידוי מיוחד או ברשת צפופה מעל סיר גדול עם מים עד מחצית גובהו ומניחים בתוכו את הסלסילה. מוודאים שיש 3-2 ס"מ רווח בין הסלסילה למים. מביאים לרתיחה, מכסים ומנמיכים את האש. מבשלים 25 דקות עד שהאורז רך ומבריק.
הופכים על מגש ומאווררים בתנועות קיפול עדינות, כדי להיפטר מגושים.
שומרים בקערה מכוסה במקום חמים עד ההגשה (אבל לא יותר משעתיים).
הרכבת המנה
מעבירים לקערה עמוקה ויוצקים מעל את מחצית כמות חלב הקוקוס ומניחים בצד ל- 20 דקות (עד ההגשה).
לפני ההגשה יוצקים את שארית חלב הקוקוס מעבירים לקעריות הגשה.
נהיחים מעל את המנגו הפרוס - כשהוא קר מאוד.
מעל יוצקים מעט חלב מרוכז ממותק ומגישים מייד.
האורז צריך להיות חמים אבל לא חם מאוד וגם לא קר.
מפגש הטעמים והמרקמים הוא "פצצות לגבות" 🙂
מגיש: meir_e
מקור: תאילנד וגם ששת במזרח הרחוק
שתף את המתכון