חיפוש
סינון מתקדם
הצג רק התאמה מדויקת של מילת החיפוש
חיפוש לפי שם המתכון
חיפוש בתוכן המתכון
סינון לפי סוג מטבח
בחר הכל
-אישי-
איטלקי
אירי
אמריקאי
אנגלי
ארגנטינאי
אתיופי
בוכארי
בולגרי
בלגי
ברזילאי
גרוזיני
גרמני
הודי
הולנדי
הונגרי
טוניסאי
טורקי
טריפוליטאי
יווני
יפני
ישראלי
לבנוני
מקסיקני
מרוקאי
סורי
סיני
ספרדי
סקוטי
סרבי
עירקי
ערבי
פולני
פורטוגזי
פיני
פרסי
צ'כי
צרפתי
קאריבי
קווקאזי
קוריאני
רומני
רוסי
שוודי
שוויצרי
תאילנדי
תימני
סינון לפי קטגוריה
בחר הכל
חגים
חנוכה
ט"ו בשבט
פורים
פסח
ראש השנה
שבועות
קטגוריה
-מתכון וידאו-
אומלטים ולביבות
אופה לחם
אורז
אטריות
בכתב יד
בצקים
בשר
גבינות
גלידות ושרבטים
דגים
דיאטטי
ירקות
לחמים ולחמניות
ללא גלוטן
מאכלי בריאות
מאכלי ים
מאכלי עדות
מאכלי עוף
מאכלים לילדים
מאכלים לשבת
מאפים מלוחים
מאפים מתוקים
מוחמצים
מוסים וקרמים
מטבלים וממרחים
מיוחדים
ממולאים
מרקים
משקאות וקוקטיילים
משקאות חמים
מתאבנים
מתוקים מטוגנים
מתכוני סבתא
סלטים
עוגות
עוגיות וביסקויטים
פיצות
פיקניקים, מנגלים וקומזיצים
פירות
פסטות
פשטידות בשרי
פשטידות חלבי
צמחוני
צעד אחר צעד
קטניות
קציצות
רטבים
ריבות
שוקולד
שייקים
תבשילי קדרה
תפוחי אדמה
תכניות בישול
סינון לפי כשרות
כן
לא
סינון לפי סוג מנה
בחר הכל
חטיף
סלטים
עיקרית
קינוח
ראשונה
תוספת


סלט חצילים קר עם שום, עגבניה וסחוג ירוק
Votes: 0
דירוג: 0
You:
דרגו מתכון זה!
Print Recipe

את החצילים הפרוסים מטגנים בשמן עמוק, ואחר כך מעבירים למסננת כדי לתת לשמן להתנקז brמהם. את שאר החומרים מערבבים בקערה. מקררים, ונהנים.
סלט חצילים קר עם שום, עגבניה וסחוג ירוק
Votes: 0
דירוג: 0
You:
דרגו מתכון זה!
Print Recipe

את החצילים הפרוסים מטגנים בשמן עמוק, ואחר כך מעבירים למסננת כדי לתת לשמן להתנקז brמהם. את שאר החומרים מערבבים בקערה. מקררים, ונהנים.
הוראות הכנה
מרכיבים
3 חצילים בינוניים פרוסים
שמן לטיגון
קורט מלח
חופן פטרוזיליה קצוצה
עגבניה חתוכה לקוביות קטנות
3 שיני שום כתושות
כף סחוג ירוק
מיץ סחוט מחצי לימון
אופן ההכנה
מטגנים את החצילים בשמן עמוק חם מ-2 הצדדים, עד שהם משחימים.
מעבירים למסננת מעל קערה ונותנים לשמן להתנקז מהם.
בקערה נפרדת מערבבים את כל שאר החומרים, מוסיפים את החצילים, מערבבים טוב ומקררים.
וזהו!
אפשרויות נוספות (ויש הרבה):
ניתן להוסיף קוביות של פלפל צהוב קלוי (זה יתן צבע יפהפה לסלט וטעם מעושן ונחמד)
ניתן להוסיף יותר סחוג למי שאוהב חריף
ניתן להחליף את הסחוג בעריסה אדומה ולהוסיף פפריקה לקבלת סלט בצבע אדמדם
ניתן להוסיף למתכון עגבניה נוספת ולבשל ביחד את העגבניות, המלח ומיץ במשך רבע שעה. אחרי רבע שעה מוסיפים את השום, הפטרוזיליה והסחוג, מערבבים, מוסיפים את החצילים ומתקבל סלט מבושל.
מגיש: lior
מקור: מתן קדר, אתר סקופ
שתף את המתכון