הוראות הכנה
מרכיבים
4-5 תפוחים מקולפים חתוכים לקוביות
2-3 אגסיםמקולפים חתוכים לקוביות
3/4 כוס סוכר
1/2 חבילת מרגרינה
1/2 כוס מים
2 כוסות קמח
חבילת אבקת אפייה
3 ביצים
3/4 כוס שמן רגיל
(ואם רוצים אז גם קצת אגוזים קצוצים)
אופן ההכנה
1. לבשל את התפוחים והאגסים עם 1/2 כוס סוכר, 1/2 חבילה מרגרינה, 1/2 כוס מים ולבשל על אש קטנה 10 דקות ולתת להתקרר.
2. להפריד את הפירות מהנוזלים ולשמור את הנוזלים לשימור מאוחר יותר
3. להכין בצק מכל המרכיבים הבאים: 2 כוסות קמח , 1/2 כוס סוכר, אבקת אפייה, 3 ביצים, 3/4 כוס שמן והנוזל ששמרנו מבישול הפירות (לא להבהל, הבצק אמור להיות נוזלי במירקם של "דבש")
4. לשמן תבנית עגולה, לפזר בתחתית התבנית שכבה של פירות (כשליש מהכמות), עליה לשים חצי מכמות הבצק, ושוב שכבת פירות (כשליש) ומעליה את יתרת הבצק. בחלק העליון לפזר את יתרת הפירות ואם רוצים אז גם קצת אגוזים קצוצים.
5. לאפות כ-45 דקות. העוגה יוצאת מעט "רטובה" ומרעננת. אם מעדיפים עוגה יבשה יותר צריך להשתמש בתבנית רחבה יותר.
מגיש:
מקור: שרמה
שתף את המתכון