חיפוש
סינון מתקדם
הצג רק התאמה מדויקת של מילת החיפוש
חיפוש לפי שם המתכון
חיפוש בתוכן המתכון
סינון לפי סוג מטבח
בחר הכל
-אישי-
איטלקי
אירי
אמריקאי
אנגלי
ארגנטינאי
אתיופי
בוכארי
בולגרי
בלגי
ברזילאי
גרוזיני
גרמני
הודי
הולנדי
הונגרי
טוניסאי
טורקי
טריפוליטאי
יווני
יפני
ישראלי
לבנוני
מקסיקני
מרוקאי
סורי
סיני
ספרדי
סקוטי
סרבי
עירקי
ערבי
פולני
פורטוגזי
פיני
פרסי
צ'כי
צרפתי
קאריבי
קווקאזי
קוריאני
רומני
רוסי
שוודי
שוויצרי
תאילנדי
תימני
סינון לפי קטגוריה
בחר הכל
חגים
חנוכה
ט"ו בשבט
פורים
פסח
ראש השנה
שבועות
קטגוריה
-מתכון וידאו-
אומלטים ולביבות
אופה לחם
אורז
אטריות
בכתב יד
בצקים
בשר
גבינות
גלידות ושרבטים
דגים
דיאטטי
ירקות
לחמים ולחמניות
ללא גלוטן
מאכלי בריאות
מאכלי ים
מאכלי עדות
מאכלי עוף
מאכלים לילדים
מאכלים לשבת
מאפים מלוחים
מאפים מתוקים
מוחמצים
מוסים וקרמים
מטבלים וממרחים
מיוחדים
ממולאים
מרקים
משקאות וקוקטיילים
משקאות חמים
מתאבנים
מתוקים מטוגנים
מתכוני סבתא
סלטים
עוגות
עוגיות וביסקויטים
פיצות
פיקניקים, מנגלים וקומזיצים
פירות
פסטות
פשטידות בשרי
פשטידות חלבי
צמחוני
צעד אחר צעד
קטניות
קציצות
רטבים
ריבות
שוקולד
שייקים
תבשילי קדרה
תפוחי אדמה
תכניות בישול
סינון לפי כשרות
כן
לא
סינון לפי סוג מנה
בחר הכל
חטיף
סלטים
עיקרית
קינוח
ראשונה
תוספת


קלצונה רומנה
Votes: 0
דירוג: 0
You:
דרגו מתכון זה!
Print Recipe

כמעט לכל איזור באיטליה יש את הגרסה שלו. brבמילוי ניתן לגוון, וניתן למזוג כל רוטב על הקלצונה המוכן. brקלצונה ג'נובזה, מג'נובה, הוא קלצונה עם פירות ים בפנים ופסטו בחוץ brניתן גם ללא רוטב - מזלפים מעל מעט שמן זית מתובל
קלצונה רומנה
Votes: 0
דירוג: 0
You:
דרגו מתכון זה!
Print Recipe

כמעט לכל איזור באיטליה יש את הגרסה שלו. brבמילוי ניתן לגוון, וניתן למזוג כל רוטב על הקלצונה המוכן. brקלצונה ג'נובזה, מג'נובה, הוא קלצונה עם פירות ים בפנים ופסטו בחוץ brניתן גם ללא רוטב - מזלפים מעל מעט שמן זית מתובל
הוראות הכנה
מרכיבים
1 ק"ג קמח לבן
1 קוביה שמרים מפוררת לתוך הקמח או כף בהריון שמרים יבשים
1/2 כוס שמן זית
קמצוץ סוכר
כפית מלח בערך
למילוי -
200 ג"ר גבינת פרמזן מגוררת
150 ג"ר חזה אווז מעושן
2 קבנוס חתוך לקוביות
80 ג"ר זיתים חרוזית
טימין טרי - עלים בלבד
אורגנו טרי - עלים בלבד
לרוטב העגבניות-
7 עגבניות קלופות מרוסקות או קופ' עגבניות מרוסקות
3 שיני שום כתוש
מלח
פלפל גרוס עבה
עלי טימין
עלי אורגנו
אופן ההכנה
1. מכניסים את החומרים לקערת המערבל ומתחילים לערבל במיקסר ולהוסיף מים תוך כדי עד
להיווצרות בצק רך למדי ואפילו מעט דביק. (בערך כוס).
2. להניח את הבצק בקערה משומנת להתפחה, מכוסה. ולהתמין שיכפיל את נפחו.
3. לאחר שתפח, שופכים את הבצק על משטח עבודה מקומח בשכבה עבה של קמח.
4. מחלקים את הבצק לשישה חלקים שווים, מרדדים על הקמח כל חלק לעלה עגול ודקיק.
5. על מחצית העלה הקרובה אליכם מפזרים את חומרי המילוי
6.להרים בזהירות את המחצית של העלה ללא התוספות ולסגור את העלה היטב בלחיצה כלפי
מטה, כדי לחתום את הקלצונה מכל עבריו.
7.להעביר לתבנית מרופדת בנייר אפיה. לחמם את התנור לחום מקסימאלי במשך כעשר דקות.
8.להעביר את הקלצונה לתנור.לאפות עד שמזהיב.
9.להוציא ולמזוג עליו את רוטב העגבניות.
רוטב העגבניות:
1.להוסיף לתכולה של קופסת עגבניות מרוסקות 3 שיני שום כתושות, פלפל שחור והרבה
טימין טרי - עלים בלבד ואורגנו עלים בלבד.
2.לבשל על אש קטנה, לאחר הרתיחה, עד שיצטמצם.
להעביר לכלים ולהגיש על הקלצונה או לידו.
מגיש: מישאל_פומפיאנסקי
מקור: ניצנה גרי
שתף את המתכון