חיפוש
סינון מתקדם
הצג רק התאמה מדויקת של מילת החיפוש
חיפוש לפי שם המתכון
חיפוש בתוכן המתכון
סינון לפי סוג מטבח
בחר הכל
-אישי-
איטלקי
אירי
אמריקאי
אנגלי
ארגנטינאי
אתיופי
בוכארי
בולגרי
בלגי
ברזילאי
גרוזיני
גרמני
הודי
הולנדי
הונגרי
טוניסאי
טורקי
טריפוליטאי
יווני
יפני
ישראלי
לבנוני
מקסיקני
מרוקאי
סורי
סיני
ספרדי
סקוטי
סרבי
עירקי
ערבי
פולני
פורטוגזי
פיני
פרסי
צ'כי
צרפתי
קאריבי
קווקאזי
קוריאני
רומני
רוסי
שוודי
שוויצרי
תאילנדי
תימני
סינון לפי קטגוריה
בחר הכל
חגים
חנוכה
ט"ו בשבט
פורים
פסח
ראש השנה
שבועות
קטגוריה
-מתכון וידאו-
אומלטים ולביבות
אופה לחם
אורז
אטריות
בכתב יד
בצקים
בשר
גבינות
גלידות ושרבטים
דגים
דיאטטי
ירקות
לחמים ולחמניות
ללא גלוטן
מאכלי בריאות
מאכלי ים
מאכלי עדות
מאכלי עוף
מאכלים לילדים
מאכלים לשבת
מאפים מלוחים
מאפים מתוקים
מוחמצים
מוסים וקרמים
מטבלים וממרחים
מיוחדים
ממולאים
מרקים
משקאות וקוקטיילים
משקאות חמים
מתאבנים
מתוקים מטוגנים
מתכוני סבתא
סלטים
עוגות
עוגיות וביסקויטים
פיצות
פיקניקים, מנגלים וקומזיצים
פירות
פסטות
פשטידות בשרי
פשטידות חלבי
צמחוני
צעד אחר צעד
קטניות
קציצות
רטבים
ריבות
שוקולד
שייקים
תבשילי קדרה
תפוחי אדמה
תכניות בישול
סינון לפי כשרות
כן
לא
סינון לפי סוג מנה
בחר הכל
חטיף
סלטים
עיקרית
קינוח
ראשונה
תוספת


בצק לקרפים מתוקים
Votes: 0
דירוג: 0
You:
דרגו מתכון זה!
Print Recipe

בלילה מצויינת לקרפים. ניתן להשתמש בכל מגוון המילוי האפשרי (גבינה, מוס, רוטב תפוזים) brמכמות זו ניתן לייצר עשרות קרפים דקים וכמובן פחות אם עושים אותם עבים. brמצד שני ניתן להשתמש בחצי הכמות ולייצר רק כמה שצריך. brאני נוהג להקפיא את הקרפים שנותרו. גם כשיוצאים מהמקפיא הם טובים לשימוש
בצק לקרפים מתוקים
Votes: 0
דירוג: 0
You:
דרגו מתכון זה!
Print Recipe

בלילה מצויינת לקרפים. ניתן להשתמש בכל מגוון המילוי האפשרי (גבינה, מוס, רוטב תפוזים) brמכמות זו ניתן לייצר עשרות קרפים דקים וכמובן פחות אם עושים אותם עבים. brמצד שני ניתן להשתמש בחצי הכמות ולייצר רק כמה שצריך. brאני נוהג להקפיא את הקרפים שנותרו. גם כשיוצאים מהמקפיא הם טובים לשימוש
הוראות הכנה
מרכיבים
חצי ק"ג קמח
קורט מלח
150 גרם סוכר
1 חבילה סוכר וניל
3 ביצים
1 ליטר חלב
50 גרם חמאה מומסת
100 מ"ל מים
אופן ההכנה
את הבלילה יש להכין כ-3 שעות לפני הטיגון (אם כי בשעת לחץ אני מכין את הקרפים ישר אחרי הכנת הבלילה)
1. לערבב בקערה את הקמח, מלח, סוכר, וסוכר וניל.
2. להוסיף ביצה וחצי מהחלב ולערבב על לקבלת בלילה אחידה (אני מעדיף להשתמש במקציף/בלנדר ידני)
3. להוסיף את החמאה, ושארית החלב כוס אחר כוס והמים. רצוי להקפיד ולעבב היטב אחרי כל הוספה.
4. מניחים לשלוש שעות במקרר ושוב מערבבים.
5. מעבירים לכלי אחר (אני משתמש בכד ממנו ניתן מאוחר יותר לצקת את הכמות הרצוייה ישירות למחבת) חשוב לא לגרד את דפנות הכלי המקורי על מנת שהגושים לא יעברו לכלי החדש.
6. מחממים מחבת על אש בינונית. יוצקים למחבת כחצי כוס מהבלילה לשכבה דקה (לאחר הפעמים הראשונות לומדים מה הכמות הרצוייה לפי עובי הקרפים שאהובים עליכם). בתנועות סיבוביות של המחבת דואגים לפיזור אחיד של הבלילה. את עודפי הבלילה ניתן לשפוך חזרה לכד. כששולי הקרפ מתרוממים או משחימים מעט יש להפוך את הקרפ ולטגן מעט.
עורמים את הקרפים על צלחת ולבסוף מוסיפים מילוי לפי הטעם. אפשר להגיש עם שוקולד חם מומס, גלידה, קצפת או ליקר טוב
מגיש: bhashavia1
מקור:
שתף את המתכון