בלילה מצויינת לקרפים. ניתן להשתמש בכל מגוון המילוי האפשרי (גבינה, מוס, רוטב תפוזים) brמכמות זו ניתן לייצר עשרות קרפים דקים וכמובן פחות אם עושים אותם עבים. brמצד שני ניתן להשתמש בחצי הכמות ולייצר רק כמה שצריך. brאני נוהג להקפיא את הקרפים שנותרו. גם כשיוצאים מהמקפיא הם טובים לשימוש
|
|
בלילה מצויינת לקרפים. ניתן להשתמש בכל מגוון המילוי האפשרי (גבינה, מוס, רוטב תפוזים) brמכמות זו ניתן לייצר עשרות קרפים דקים וכמובן פחות אם עושים אותם עבים. brמצד שני ניתן להשתמש בחצי הכמות ולייצר רק כמה שצריך. brאני נוהג להקפיא את הקרפים שנותרו. גם כשיוצאים מהמקפיא הם טובים לשימוש
|
הוראות הכנה
מרכיבים
חצי ק"ג קמח
קורט מלח
150 גרם סוכר
1 חבילה סוכר וניל
3 ביצים
1 ליטר חלב
50 גרם חמאה מומסת
100 מ"ל מים
אופן ההכנה
את הבלילה יש להכין כ-3 שעות לפני הטיגון (אם כי בשעת לחץ אני מכין את הקרפים ישר אחרי הכנת הבלילה)
1. לערבב בקערה את הקמח, מלח, סוכר, וסוכר וניל.
2. להוסיף ביצה וחצי מהחלב ולערבב על לקבלת בלילה אחידה (אני מעדיף להשתמש במקציף/בלנדר ידני)
3. להוסיף את החמאה, ושארית החלב כוס אחר כוס והמים. רצוי להקפיד ולעבב היטב אחרי כל הוספה.
4. מניחים לשלוש שעות במקרר ושוב מערבבים.
5. מעבירים לכלי אחר (אני משתמש בכד ממנו ניתן מאוחר יותר לצקת את הכמות הרצוייה ישירות למחבת) חשוב לא לגרד את דפנות הכלי המקורי על מנת שהגושים לא יעברו לכלי החדש.
6. מחממים מחבת על אש בינונית. יוצקים למחבת כחצי כוס מהבלילה לשכבה דקה (לאחר הפעמים הראשונות לומדים מה הכמות הרצוייה לפי עובי הקרפים שאהובים עליכם). בתנועות סיבוביות של המחבת דואגים לפיזור אחיד של הבלילה. את עודפי הבלילה ניתן לשפוך חזרה לכד. כששולי הקרפ מתרוממים או משחימים מעט יש להפוך את הקרפ ולטגן מעט.
עורמים את הקרפים על צלחת ולבסוף מוסיפים מילוי לפי הטעם. אפשר להגיש עם שוקולד חם מומס, גלידה, קצפת או ליקר טוב
מגיש:
מקור:
שתף את המתכון