הוראות הכנה
מרכיבים
חצי כוס קמח מצה,
שמן לטיגון
6 נתחים של צלעות עגל פרוס
1 בצל גדול
1/2 כרישה (החלק הלבן ומעט ירוק) פרוס
4 שיני שום גדולות, קצוצות
1 גזר גדול
1 ראש סלרי בינוני
1 שורש פטרוזיליה
1 עגבניה בשלה, חלוטה קלופה וללא גרעינים
1 כף רסק עגבניות
1/2 כוס יין אדום יבש
2 כוסות ציר מרק בשר (או עוף)
לקישוט:
זיתים שחורים פרוסים
1 עגבניה חלוטה קלופה ללא גרעינים, חתוך לקוביות קטנות
פטרוזילה טריה, קצוצה (או קוסברה).
אופן ההכנה
1. מחממים את התנור לחום בינוני (160 מעלות), מקמחים מעט את נתחי הבשר בקמח
מצה, מחממים היטב מחבת כבדה עם מעט מאוד שמן, מוסיפים את נתחי הבשר
ו"סוגרים" היטב בטיגון עד השחמה, מוציאים לצלחת ושופכים את השמן שנשאר.
2. מנקים הירקות וחותכים לקוביות קטנות. מטגנים לפי הסדר: בצל,כרישה,שיני שום,
גזר,שורש סלרי ושורש פטרוזיליה, הכל באותו המחבת שבה הושחם הבשר. מערבבים
היטב עד להתחלת ריכוך, ומקפידים שהתחתית לא תישרף.
3. מוסיפים את העגבניות והרסק וממשיכים לטגן כדקה. מוסיפים את היין תוך גירוד קרקעית
המחבת בעזרת כף עץ, מוסיפים את ציר המרק.
4. מסדרים את נתחי הבשר בין הירקות, עם המחבת נכנסת לתנור, אם לא יוצקים מעט רוטב
לתבנית אפייה מסדרים את הנתחים מעליהם ואת שאר הירקות עם הרוטב על הכל, מכסים
היטב ואופים כשעתיים עד לריכוך.
5. רבע שעה לפני סוף הבישול מוסיפים זיתים קוביית עגבניות ומחצית מכמות הפטרוזיליה,
בהגשה בוזקים את שאר הפטרוזיליה.
מגיש:
מקור: גיליון שף מס
שתף את המתכון