חיפוש
סינון מתקדם
הצג רק התאמה מדויקת של מילת החיפוש
חיפוש לפי שם המתכון
חיפוש בתוכן המתכון
סינון לפי סוג מטבח
בחר הכל
-אישי-
איטלקי
אירי
אמריקאי
אנגלי
ארגנטינאי
אתיופי
בוכארי
בולגרי
בלגי
ברזילאי
גרוזיני
גרמני
הודי
הולנדי
הונגרי
טוניסאי
טורקי
טריפוליטאי
יווני
יפני
ישראלי
לבנוני
מקסיקני
מרוקאי
סורי
סיני
ספרדי
סקוטי
סרבי
עירקי
ערבי
פולני
פורטוגזי
פיני
פרסי
צ'כי
צרפתי
קאריבי
קווקאזי
קוריאני
רומני
רוסי
שוודי
שוויצרי
תאילנדי
תימני
סינון לפי קטגוריה
בחר הכל
חגים
חנוכה
ט"ו בשבט
פורים
פסח
ראש השנה
שבועות
קטגוריה
-מתכון וידאו-
אומלטים ולביבות
אופה לחם
אורז
אטריות
בכתב יד
בצקים
בשר
גבינות
גלידות ושרבטים
דגים
דיאטטי
ירקות
לחמים ולחמניות
ללא גלוטן
מאכלי בריאות
מאכלי ים
מאכלי עדות
מאכלי עוף
מאכלים לילדים
מאכלים לשבת
מאפים מלוחים
מאפים מתוקים
מוחמצים
מוסים וקרמים
מטבלים וממרחים
מיוחדים
ממולאים
מרקים
משקאות וקוקטיילים
משקאות חמים
מתאבנים
מתוקים מטוגנים
מתכוני סבתא
סלטים
עוגות
עוגיות וביסקויטים
פיצות
פיקניקים, מנגלים וקומזיצים
פירות
פסטות
פשטידות בשרי
פשטידות חלבי
צמחוני
צעד אחר צעד
קטניות
קציצות
רטבים
ריבות
שוקולד
שייקים
תבשילי קדרה
תפוחי אדמה
תכניות בישול
סינון לפי כשרות
כן
לא
סינון לפי סוג מנה
בחר הכל
חטיף
סלטים
עיקרית
קינוח
ראשונה
תוספת


אוסבקו עגל לפסח
Votes: 0
דירוג: 0
You:
דרגו מתכון זה!
Print Recipe

אוסבקו עגל לפסח
Votes: 0
דירוג: 0
You:
דרגו מתכון זה!
Print Recipe

הוראות הכנה
מרכיבים
חצי כוס קמח מצה,
שמן לטיגון
6 נתחים של צלעות עגל פרוס
1 בצל גדול
1/2 כרישה (החלק הלבן ומעט ירוק) פרוס
4 שיני שום גדולות, קצוצות
1 גזר גדול
1 ראש סלרי בינוני
1 שורש פטרוזיליה
1 עגבניה בשלה, חלוטה קלופה וללא גרעינים
1 כף רסק עגבניות
1/2 כוס יין אדום יבש
2 כוסות ציר מרק בשר (או עוף)
לקישוט:
זיתים שחורים פרוסים
1 עגבניה חלוטה קלופה ללא גרעינים, חתוך לקוביות קטנות
פטרוזילה טריה, קצוצה (או קוסברה).
אופן ההכנה
1. מחממים את התנור לחום בינוני (160 מעלות), מקמחים מעט את נתחי הבשר בקמח
מצה, מחממים היטב מחבת כבדה עם מעט מאוד שמן, מוסיפים את נתחי הבשר
ו"סוגרים" היטב בטיגון עד השחמה, מוציאים לצלחת ושופכים את השמן שנשאר.
2. מנקים הירקות וחותכים לקוביות קטנות. מטגנים לפי הסדר: בצל,כרישה,שיני שום,
גזר,שורש סלרי ושורש פטרוזיליה, הכל באותו המחבת שבה הושחם הבשר. מערבבים
היטב עד להתחלת ריכוך, ומקפידים שהתחתית לא תישרף.
3. מוסיפים את העגבניות והרסק וממשיכים לטגן כדקה. מוסיפים את היין תוך גירוד קרקעית
המחבת בעזרת כף עץ, מוסיפים את ציר המרק.
4. מסדרים את נתחי הבשר בין הירקות, עם המחבת נכנסת לתנור, אם לא יוצקים מעט רוטב
לתבנית אפייה מסדרים את הנתחים מעליהם ואת שאר הירקות עם הרוטב על הכל, מכסים
היטב ואופים כשעתיים עד לריכוך.
5. רבע שעה לפני סוף הבישול מוסיפים זיתים קוביית עגבניות ומחצית מכמות הפטרוזיליה,
בהגשה בוזקים את שאר הפטרוזיליה.
מגיש: lanah31
מקור: גיליון שף מס
שתף את המתכון