הוראות הכנה
מרכיבים
חצי ק"ג עוף טחון
חצי ק"ג בקר טחון
1 בטטה גדולה קלופה
1 ענף רוזמרין
חצי בצל קצוץ דק
צרור פטרוזיליה קצוץ
מיץ מחצי לימון
1 שן שום כתושה
1 שן שום קצוצה דק מאד
2 עגבניות תמר קצוצות דק
1 כפית מלח
חצי כפית פלפל שחור
1 כפית ראס אל חנות
חצי כפית בהרט
שמן זית
חצי כוס מים
0.75 כוס טחינה גולמית
אופן ההכנה
מבשלים את הבטטה במי מלח עם ענף הרוזמרין עד להתרככות. מסננים וזורקים את הרוזמרין. מועכים למחית חלקה.
בקערה מערבבים את שני סוגי הבשר, הבצל, העגבניות, השום הקצוץ, מחצית מכמות הפטרוזיליה, המלח, הפלפל השחור, הראס אל חנות, הבהרט וממש מעט שמן זית לתערובת אחידה. בתבנית פיירקס משומנת מניחים שכבה ממחצית התערובת בקערה. מעל מסדרים שכבת בטטה. מעל הבטטה מסדרים עוד שכבת בשר שתכסה את הכל. יוצקים מעט שמן זית מעל ומכניסים לתנור שחומם מראש ל-190 מעלות למשך 25 דקות.
בינתיים מערבבים את הטחינה עם המים, שארית הפטרוזיליה, השום הכתוש ומיץ הלימון לתערובת אחידה לא דלילה מדי. מוסיפים מעט מלח לפי הטעם. יוצקים את הטחינה על הבשר (לאחר 25 דקות אפייה) ומחזיירם לתנור למשך עוד כעשרים דקות.
מגישים חם.
מגיש:
מקור:
שתף את המתכון