חיפוש
סינון מתקדם
הצג רק התאמה מדויקת של מילת החיפוש
חיפוש לפי שם המתכון
חיפוש בתוכן המתכון
סינון לפי סוג מטבח
בחר הכל
-אישי-
איטלקי
אירי
אמריקאי
אנגלי
ארגנטינאי
אתיופי
בוכארי
בולגרי
בלגי
ברזילאי
גרוזיני
גרמני
הודי
הולנדי
הונגרי
טוניסאי
טורקי
טריפוליטאי
יווני
יפני
ישראלי
לבנוני
מקסיקני
מרוקאי
סורי
סיני
ספרדי
סקוטי
סרבי
עירקי
ערבי
פולני
פורטוגזי
פיני
פרסי
צ'כי
צרפתי
קאריבי
קווקאזי
קוריאני
רומני
רוסי
שוודי
שוויצרי
תאילנדי
תימני
סינון לפי קטגוריה
בחר הכל
חגים
חנוכה
ט"ו בשבט
פורים
פסח
ראש השנה
שבועות
קטגוריה
-מתכון וידאו-
אומלטים ולביבות
אופה לחם
אורז
אטריות
בכתב יד
בצקים
בשר
גבינות
גלידות ושרבטים
דגים
דיאטטי
ירקות
לחמים ולחמניות
ללא גלוטן
מאכלי בריאות
מאכלי ים
מאכלי עדות
מאכלי עוף
מאכלים לילדים
מאכלים לשבת
מאפים מלוחים
מאפים מתוקים
מוחמצים
מוסים וקרמים
מטבלים וממרחים
מיוחדים
ממולאים
מרקים
משקאות וקוקטיילים
משקאות חמים
מתאבנים
מתוקים מטוגנים
מתכוני סבתא
סלטים
עוגות
עוגיות וביסקויטים
פיצות
פיקניקים, מנגלים וקומזיצים
פירות
פסטות
פשטידות בשרי
פשטידות חלבי
צמחוני
צעד אחר צעד
קטניות
קציצות
רטבים
ריבות
שוקולד
שייקים
תבשילי קדרה
תפוחי אדמה
תכניות בישול
סינון לפי כשרות
כן
לא
סינון לפי סוג מנה
בחר הכל
חטיף
סלטים
עיקרית
קינוח
ראשונה
תוספת


סינייה בקר ועוף עם בטטה
Votes: 0
דירוג: 0
You:
דרגו מתכון זה!
Print Recipe

סינייה בקר ועוף עם בטטה
Votes: 0
דירוג: 0
You:
דרגו מתכון זה!
Print Recipe

הוראות הכנה
מרכיבים
חצי ק"ג עוף טחון
חצי ק"ג בקר טחון
1 בטטה גדולה קלופה
1 ענף רוזמרין
חצי בצל קצוץ דק
צרור פטרוזיליה קצוץ
מיץ מחצי לימון
1 שן שום כתושה
1 שן שום קצוצה דק מאד
2 עגבניות תמר קצוצות דק
1 כפית מלח
חצי כפית פלפל שחור
1 כפית ראס אל חנות
חצי כפית בהרט
שמן זית
חצי כוס מים
0.75 כוס טחינה גולמית
אופן ההכנה
מבשלים את הבטטה במי מלח עם ענף הרוזמרין עד להתרככות. מסננים וזורקים את הרוזמרין. מועכים למחית חלקה.
בקערה מערבבים את שני סוגי הבשר, הבצל, העגבניות, השום הקצוץ, מחצית מכמות הפטרוזיליה, המלח, הפלפל השחור, הראס אל חנות, הבהרט וממש מעט שמן זית לתערובת אחידה. בתבנית פיירקס משומנת מניחים שכבה ממחצית התערובת בקערה. מעל מסדרים שכבת בטטה. מעל הבטטה מסדרים עוד שכבת בשר שתכסה את הכל. יוצקים מעט שמן זית מעל ומכניסים לתנור שחומם מראש ל-190 מעלות למשך 25 דקות.
בינתיים מערבבים את הטחינה עם המים, שארית הפטרוזיליה, השום הכתוש ומיץ הלימון לתערובת אחידה לא דלילה מדי. מוסיפים מעט מלח לפי הטעם. יוצקים את הטחינה על הבשר (לאחר 25 דקות אפייה) ומחזיירם לתנור למשך עוד כעשרים דקות.
מגישים חם.
מגיש: dylam
מקור:
שתף את המתכון