הוראות הכנה
מרכיבים
לבצק:
1 ק"ג קמח
3 כפות שמרים יבשים
4 כפות סוכר
3 כפות שמן זית
1 כפית מלח
4 כפות סוכר
3 כוסות מים פושרים
החומרים למלית:
1/2 ק"ג בשר טחון - רצוי שמן
4 בצלים קצוצים
1 כף כמון
1/4 כפית מלח1/4 כוס צנוברים
1/2 כוס שמן זית
1/2 כוס רצח או שומשום או פרג או ערבוב של כל השלושה
אופן ההכנה
הכנת הבצק:
משאירים בצד כוס קמח, לוקחים את כל החומרים היבשים ומערבבים ביחד. לאט לאט מוסיפים מים ולשים לבצק דביק. בשלב זה מקמחים מעט את הידיים וממשיכים ללוש עד שמתקבל בצק אחיד. מכסים במגבת לחה ומשאירים להתפחה למשך שעתיים.
הכנת המילית:
מזהיבים את הבצלים במעט שמן זית וכשהם כבר זהובים מוסיפים את הצנוברים, המלח ןהתבלינים. לאחר מכן מוסיפים את הבשר הטחון ומפוררים אותו תוך כדי טיגון עד שהוא מקבל גוון מבושל. מניחים בצד לקירור מוחלט.
הרכבת המנה:
מחלקים את הבצק לחצי - חצי הולך למקפיא ואת החלק השני מחלקים ל-16 כדורים.
משטחים כל כדור כך שהשוליים דקים יותר ואילו באמצע יש גבעונת. על הגבעונת מניחים מעט מהמילית. אוספים את השוליים ומהדקים כמו שקית קטנה. מניחים בתבנית אפיה מרופדת בנייר אפיה כאשר הסגירה בתחתית. מעל מפזרים קצת קצח או כל דבר שרוצים ונותנים לזה לתפוח כ-10 דקות.
מכניסים לתנור לחום של 180 מעלות למשך 25 דקות.
מגיש:
מקור: בוכרי - מתוך עיתון העיר אילת
שתף את המתכון