הוראות הכנה
מרכיבים
43 כוס שמן קנולה
21 2 כוסות קמח תופח
1/2 כוס שמנת "ריצ" או מיכל שמנת חמוצה
מעט מלח
מלית:
250 גרם בשר קצוץ
3 בצלים קצוצים
1/4 כפית כמון
1 כפית פלפל שחור גרוס עבה
1/2 כף פפריקה מתוקה בשמן
70 ג"ר צנוברים
אופן ההכנה
הוראות הכנה - בצק
1. בקערה שופכים את השמן והשמנת ומערבבים
2.מוסיפים את הקמח התופח באיטיות כף לאחר כף ולשים היטב
עד שהבצק הופך לנוח מאד וגמיש. ומחלקים ל 3
3.מקמחים משטח עבודה(לא מקררים) ופותחים לעלים.
4.מרדדים עלה ומורחים במלית את כל העלה בנדיבות
5.מגלגלים את העלה לכרוכית
6.חותכים את הכרוכית לפרוסות .
7.מניחים את הפרוסות בשכיבה בצורת שבלול על ניר אפיה.
ומורחים בביצה טרופה ומפזרים שומשום.
8.אופים בחום 175 עד שהמאפים מתחילים לקבל גוון זהוב חומי.
אופציה 2
מרדדים לעלה ע ג ו ל
חותכים משולשים
בכל משולש ממלאים כפית מלית ואפשר גם זית מגולען ומגלגלת מהצד הרחב לצר.
גם פה מורחים ביצה טרופה ומפזרים שומשום.
למילוי -
1. במחבת עם מעט שמן זית מטגנים עד השקפה כמעט הזהבה
2. מוסיפים את הבשר ומטגנים ומפוררים עם מזלג מוסיפים את התבלינים והצנוברים
ומטגנים עוד כחמש דקות עד השחמה וספיגת התבלינים
3. מניחים בצד לצינון לחם החדר.
אפשר להכין צורות כיד הדמיון.
אפשר למלא עם כל מלית.
את המאפים מניחים על ניר אפיה.
מגיש:
מקור: פיתוח עצמי
שתף את המתכון