חיפוש
סינון מתקדם
הצג רק התאמה מדויקת של מילת החיפוש
חיפוש לפי שם המתכון
חיפוש בתוכן המתכון
סינון לפי סוג מטבח
בחר הכל
-אישי-
איטלקי
אירי
אמריקאי
אנגלי
ארגנטינאי
אתיופי
בוכארי
בולגרי
בלגי
ברזילאי
גרוזיני
גרמני
הודי
הולנדי
הונגרי
טוניסאי
טורקי
טריפוליטאי
יווני
יפני
ישראלי
לבנוני
מקסיקני
מרוקאי
סורי
סיני
ספרדי
סקוטי
סרבי
עירקי
ערבי
פולני
פורטוגזי
פיני
פרסי
צ'כי
צרפתי
קאריבי
קווקאזי
קוריאני
רומני
רוסי
שוודי
שוויצרי
תאילנדי
תימני
סינון לפי קטגוריה
בחר הכל
חגים
חנוכה
ט"ו בשבט
פורים
פסח
ראש השנה
שבועות
קטגוריה
-מתכון וידאו-
אומלטים ולביבות
אופה לחם
אורז
אטריות
בכתב יד
בצקים
בשר
גבינות
גלידות ושרבטים
דגים
דיאטטי
ירקות
לחמים ולחמניות
ללא גלוטן
מאכלי בריאות
מאכלי ים
מאכלי עדות
מאכלי עוף
מאכלים לילדים
מאכלים לשבת
מאפים מלוחים
מאפים מתוקים
מוחמצים
מוסים וקרמים
מטבלים וממרחים
מיוחדים
ממולאים
מרקים
משקאות וקוקטיילים
משקאות חמים
מתאבנים
מתוקים מטוגנים
מתכוני סבתא
סלטים
עוגות
עוגיות וביסקויטים
פיצות
פיקניקים, מנגלים וקומזיצים
פירות
פסטות
פשטידות בשרי
פשטידות חלבי
צמחוני
צעד אחר צעד
קטניות
קציצות
רטבים
ריבות
שוקולד
שייקים
תבשילי קדרה
תפוחי אדמה
תכניות בישול
סינון לפי כשרות
כן
לא
סינון לפי סוג מנה
בחר הכל
חטיף
סלטים
עיקרית
קינוח
ראשונה
תוספת


עוגיות חמאה ממולאות קרם שוקולד
Votes: 0
דירוג: 0
You:
דרגו מתכון זה!
Print Recipe

עוגיות חמאה ממולאות קרם שוקולד
Votes: 0
דירוג: 0
You:
דרגו מתכון זה!
Print Recipe

הוראות הכנה
מרכיבים
200 גר' חמאה רכה
3/4 כוס + כף אבקת סוכר (100 גר)
1/4 כפית מלח
2 כוסות קמח (280 גר)
1 כוס אגוזי לוז קלופים, קלויים וטחונים לאבקה
לקרם שוקולד:
250 גר' שוקולד מריר קצוץ
1/3 כוס שמנת מתוקה (80 מי"ל)
1 כף סירופ תיקס (לא חובה)
3 כפות ליקר פרנג'ליקו
30 גר' חמאה רכה
אופן ההכנה
מחממים תנור ל- 170 מעלות
מערבלים חמאה, אבקת סוכר ומלח במיקסר עם וו גיטרה, עד לקבלת תערובת קרמית. מנפים קמח ומוסיפים לתערובת יחד עם האגוזים הטחונים. מערבלים רק עד שמתקבל בצק אחיד (אפשר להוסיף מעו מים קרים אם צריך)
מגלגלים פיסות מהבצק לכדורים בקוטר 3 ס"מ. בעזרת ידית של כף עץ (או עם האצבע) יוצרים גומה עמוקה במרכז כל כדור.
מניחים את העוגיות באופן מרווח בתבניות מרופדות בנייר אפיה ואופים 12-15 דקות, עד שהעוגיות זהובות בהירות. מצננים לחלוטין, ובינתיים מכינים את הקרם.
קרם:
ממיסים במיקרוגל שוקוד עם שמנת וסירופ תירס. מוסיפים ליקר וחמאה ומערבבים היטב עד לקבלת תערובת חלקה ואחידה. מצננים מעט.
ממלאים את הגומות בקרם בעזרת שתי כפיות או שקית שילוף. מאחסנים בכלי אטןם ושומרים בטמפ' החדר.
גיוונים:
עוגיות חמאה=פקאן בקרם קפוצ'ינו: מחליפים את אגוזי הלוז בפקאנים, ומכינים את הקרם עם שוקולד חלב (במקום שוקולד מריר), ליקר קפה וחצי כפית אבקת קפה נמס.
עוגיות שקדים ממולאות בקרם שוקולד לבן ואמרטו - מחליפים את אגוזי הלוז בשקדים, ומכינים את הקרם עם שוקולד לבן, ליקר אמרטו, ואם רוצים כמה טיפות תמציות שקדים.
עוגיות פיסטוק במלית שוקולד פסיפלורה (להרפתקנים) - מחליפים את אגוזי הלוז בפיסטוקים, ומוסיפים לקרם השוקולד ליקר פסיפלורה ותוכן פסיפלורה אחת על גרעיניה
מגיש: tehilavr
מקור: אינטרנט
שתף את המתכון