הוראות הכנה
מרכיבים
200 גר' חמאה רכה
3/4 כוס + כף אבקת סוכר (100 גר)
1/4 כפית מלח
2 כוסות קמח (280 גר)
1 כוס אגוזי לוז קלופים, קלויים וטחונים לאבקה
לקרם שוקולד:
250 גר' שוקולד מריר קצוץ
1/3 כוס שמנת מתוקה (80 מי"ל)
1 כף סירופ תיקס (לא חובה)
3 כפות ליקר פרנג'ליקו
30 גר' חמאה רכה
אופן ההכנה
מחממים תנור ל- 170 מעלות
מערבלים חמאה, אבקת סוכר ומלח במיקסר עם וו גיטרה, עד לקבלת תערובת קרמית. מנפים קמח ומוסיפים לתערובת יחד עם האגוזים הטחונים. מערבלים רק עד שמתקבל בצק אחיד (אפשר להוסיף מעו מים קרים אם צריך)
מגלגלים פיסות מהבצק לכדורים בקוטר 3 ס"מ. בעזרת ידית של כף עץ (או עם האצבע) יוצרים גומה עמוקה במרכז כל כדור.
מניחים את העוגיות באופן מרווח בתבניות מרופדות בנייר אפיה ואופים 12-15 דקות, עד שהעוגיות זהובות בהירות. מצננים לחלוטין, ובינתיים מכינים את הקרם.
קרם:
ממיסים במיקרוגל שוקוד עם שמנת וסירופ תירס. מוסיפים ליקר וחמאה ומערבבים היטב עד לקבלת תערובת חלקה ואחידה. מצננים מעט.
ממלאים את הגומות בקרם בעזרת שתי כפיות או שקית שילוף. מאחסנים בכלי אטןם ושומרים בטמפ' החדר.
גיוונים:
עוגיות חמאה=פקאן בקרם קפוצ'ינו: מחליפים את אגוזי הלוז בפקאנים, ומכינים את הקרם עם שוקולד חלב (במקום שוקולד מריר), ליקר קפה וחצי כפית אבקת קפה נמס.
עוגיות שקדים ממולאות בקרם שוקולד לבן ואמרטו - מחליפים את אגוזי הלוז בשקדים, ומכינים את הקרם עם שוקולד לבן, ליקר אמרטו, ואם רוצים כמה טיפות תמציות שקדים.
עוגיות פיסטוק במלית שוקולד פסיפלורה (להרפתקנים) - מחליפים את אגוזי הלוז בפיסטוקים, ומוסיפים לקרם השוקולד ליקר פסיפלורה ותוכן פסיפלורה אחת על גרעיניה
מגיש:
מקור: אינטרנט
שתף את המתכון