הוראות הכנה
מרכיבים
בצק:
3 כוסות קמח
1 שקית אבקת אפיה
1 סוכר שקית סוכר וניל
1 חבילת מרגרינה מומסת
קורט מלח
43 כוס סוכר
חצי כוס חלבה מגוררת
2-3 ביצים לפי מגע הבצק
מלית:
1 גבינת 9%
2 שמנת חמוצה
1 כף תמצית וניל
1 מיכל שמנת וניל של ריצ'
1 אינסטנט וניל
אופן ההכנה
הכנת הבצק:
לערבב את היבשים
להוסיף את השמן והביצים ולבחוש לתערובת אחידה.
לשמן 2 תבניות. אחת גדולה ומעוצבת לעוגה ואחת קטנה לפירורים.
לקרוץ מהבצק כדור בגודל אגרוף ולהעביר לתבנית הקטנה.
להעביר את יתרת הבצק לתבנית הגדולה
ועדיף שתהא התבנית מעוצבת לתמונה יפה של העוגה.
את 2 כדורי הבצק עלינו לגרר במגרדת.
לכווץ את כדור הבצק הגדול ולגרר אותו מעל התבנית באופן אחיד.
את הבצק לשטח מעט בידיים ולהדביק אותו מעט לתבנית.
באותו אופן לנהוג בכדור הבצק הקטן.
לאפות בתנור שחומם מראש בחום של 160 מעלות כ-16 עד 18 דקות.
הבצק אמור להישאר לבנבן עם גיוון זהוב.
אסור לבצק לשהות זמן מיותר בתנור מאחר והוא מתקשה.
הכנת המלית:
מכניסים לקערת המיקסר את שמנת הריצ' ומקציפים כ-4 דקות.
מוסיפים את האינסטנט במהירות נמוכה עד שתיבלע ללא גושים.
מוסיפים את הגבינות אחת אחת במהירות נמוכה ולבסוף את תמצית הוניל.
לאחר שקררנו את הבצק שהוצא מהתנור
לזלוף את מלית הגבינה מעל לבצק שבתבנית הגדולה והמעוצבת.
את הבצק שבתבנית הקטנה שאפינו לפורר לפירורים קטנטנים כפירורי לחם.
כמה שיותר דק יותר טוב. ואם יש בלנדר עדיפא.
את הפירורים לבזוק מעל למלית.
להכניס למקרר למשך 6 שעות לפחות
לצעוד אל המקרר בשקט בשקט
לנגוס ולהנות מרגעים קטנים של אושר
כי ממנה במהרה לא יישאר זכר.
בתאבון.
מגיש:
מקור: מקורי
שתף את המתכון