הוראות הכנה
מרכיבים
600 גרם סלקים אדומים קטנים
50 מ"ל חומץ טרגון
קורט זרעי קימל
עלי פטרוזיליה
שמן לטיגון עמוק
מלח
לבלילה: 3 ביצים מופרדות
300 מ"ל בירה בהירה
300 גרם קמח
70 גרם חמאה
קמצוץ מלח
לרוטב: 1 שורש חזרת טרי קלוף ומגורר
1 שאלוט
2 כוסות יין לבן
¼ כוס ורמוט
300 מ"ל ציר ירקות
150 גרם חמאה
60 מ"ל שמנת מתוקה מוקצפת
מלח ופלפל
אופן ההכנה
מערבבים את החלמונים עם הבירה בקערה. ממיסים את החמאה ומוסיפים לתערובת. מקציפים את החלבונים ומקפלים בזהירות לתערובת. משהים בטמפרטורת החדר כחצי שעה.
לרוטב קוצצים את השאלוט ומוסיפים למחבת עם הורמוט והיין הלבן. מביאים לרתיחה. מוסיפים את ציר הירקות ומצמצמים לכדי שליש. מערבבים פנימה את החמאה ומתבלים לפי הטעם במלח ופלפל. מוסיפים כף אחת מהחזרת המגוררת ואת השמנת המוקצפת, מערבבים ומסירים מהאש. שומרים חם בצד.
מביאים לרתיחה את הסלק עם מים, חומץ, זרעי קימל ומלח. מבשלים על אש בינונית עד ארבעים דקות. מסננים ושוטפים תחת מים קרים. קולפים את הסלק. מחממים את השמן לטיגון העמוק. מגלגלים את הסלקים בקמח, טובלים בבלילה ומטגנים בשמן העמוק כשלוש דקות, עד להזהבה. מוציאים בעזרת כף מחוררת ומניחים על נייר סופג.
יוצקים מרוטב החזרת על צלחת הגשה כהה. מסדרים מעל את הסלקים המטוגנים ומקשטים בעלי פטרוזיליה נאים.
מגיש:
מקור: שף היינץ וינקלר
שתף את המתכון