הוראות הכנה
מרכיבים
למילוי:
מעט שמן זית.
2 בצלים בינוניים קצוצים.
200 גר' תרד, חלוט וסחוט.
רבע תפוח (עדיף זן חמצמץ) מגורר גס בפומפיה.
4 כפות דבש.
5 כפות פיסטוקים קלויים וקלופים.
2 כפיות גדושות קוקוס.
2 כפות צ'ילי מתוק.
500 גר' כבד אווז, פרוס ל-6 פרוסות נאות.
12 ריבועי של עלי פילו בגודל 15X15.
100 גר' חמאה מומסת.
מלח ופלפל שחור גרוס טרי.
לסירופ סוכר:
1/2 כוס סוכר.
1 כף דבש.
2/3 כוס מים.
2 כפות מיץ לימון.
אופן ההכנה
ראשית מכינים את סירופ הסוכר:
מערבבים את כל החומרים בסיר קטן על להבה בינונית עד שהסוכר נמס. מרתיחים ומקטינים את האש. ממתינים עוד 15 דקות לצמצום הנוזלים בסיר כדי שהנוזל יהיה סמיך. מורידים מהאש ומצננים.
להכנת המלית:
במחבת בינונית, מטגנים את הבצל במעט שמן להזהבה. מוסיפים את התרד, הפיסטוקים, הקוקוס, הצ'ילי המתוק, רסק התפוחים והדבש. מתבלים במלח ופלפל, מבשלים שתי דקות, מסירים מהאש ומצננים. מעבירים למעבד מזון וטוחנים (בפולסים!) למחית אחידה, אך לא חלקה (מגורענת קלות).
מושחים את ריבועי הפילו בחמאה מומסת.
מניחים ריבוע פילו על משטח העבודה, מוסיפים כף שטוחה מהמילוי, עליו נתח כבד אווז, ומעט מלח ופלפל, ושוב מעט מהמילוי. מקפידים להותיר שוליים נקיים. מוסיפים עלה פילו נוסף מלמעלה ומהדקים את הקצוות ביחד לסגירת הבקלאווה בצורת קוביה.
מניחים את כל הבקלאוות הממולאות בתבנית מרופדת בנייר אפיה, ואופים בתנור שחומם מראש לחום גבוה (200 מעלות) עד שהבקלאוות משחימות.
בזמן ההגשה, מוסיפים מעט מסירופ הסוכר הקר מלמעלה. ניתן להגיש בליווי פרוסות דקות של תפוחים. בתיאבון!
מגיש:
מקור:
שתף את המתכון