חיפוש
סינון מתקדם
הצג רק התאמה מדויקת של מילת החיפוש
חיפוש לפי שם המתכון
חיפוש בתוכן המתכון
סינון לפי סוג מטבח
בחר הכל
-אישי-
איטלקי
אירי
אמריקאי
אנגלי
ארגנטינאי
אתיופי
בוכארי
בולגרי
בלגי
ברזילאי
גרוזיני
גרמני
הודי
הולנדי
הונגרי
טוניסאי
טורקי
טריפוליטאי
יווני
יפני
ישראלי
לבנוני
מקסיקני
מרוקאי
סורי
סיני
ספרדי
סקוטי
סרבי
עירקי
ערבי
פולני
פורטוגזי
פיני
פרסי
צ'כי
צרפתי
קאריבי
קווקאזי
קוריאני
רומני
רוסי
שוודי
שוויצרי
תאילנדי
תימני
סינון לפי קטגוריה
בחר הכל
חגים
חנוכה
ט"ו בשבט
פורים
פסח
ראש השנה
שבועות
קטגוריה
-מתכון וידאו-
אומלטים ולביבות
אופה לחם
אורז
אטריות
בכתב יד
בצקים
בשר
גבינות
גלידות ושרבטים
דגים
דיאטטי
ירקות
לחמים ולחמניות
ללא גלוטן
מאכלי בריאות
מאכלי ים
מאכלי עדות
מאכלי עוף
מאכלים לילדים
מאכלים לשבת
מאפים מלוחים
מאפים מתוקים
מוחמצים
מוסים וקרמים
מטבלים וממרחים
מיוחדים
ממולאים
מרקים
משקאות וקוקטיילים
משקאות חמים
מתאבנים
מתוקים מטוגנים
מתכוני סבתא
סלטים
עוגות
עוגיות וביסקויטים
פיצות
פיקניקים, מנגלים וקומזיצים
פירות
פסטות
פשטידות בשרי
פשטידות חלבי
צמחוני
צעד אחר צעד
קטניות
קציצות
רטבים
ריבות
שוקולד
שייקים
תבשילי קדרה
תפוחי אדמה
תכניות בישול
סינון לפי כשרות
כן
לא
סינון לפי סוג מנה
בחר הכל
חטיף
סלטים
עיקרית
קינוח
ראשונה
תוספת


בקלאווה כבד אווז בדבש
Votes: 0
דירוג: 0
You:
דרגו מתכון זה!
Print Recipe

מנת קינוח חגיגית ומרשימה, שמשאירה כל אורח פעור פה ומשווע לעוד...
בקלאווה כבד אווז בדבש
Votes: 0
דירוג: 0
You:
דרגו מתכון זה!
Print Recipe

מנת קינוח חגיגית ומרשימה, שמשאירה כל אורח פעור פה ומשווע לעוד...
הוראות הכנה
מרכיבים
למילוי:
מעט שמן זית.
2 בצלים בינוניים קצוצים.
200 גר' תרד, חלוט וסחוט.
רבע תפוח (עדיף זן חמצמץ) מגורר גס בפומפיה.
4 כפות דבש.
5 כפות פיסטוקים קלויים וקלופים.
2 כפיות גדושות קוקוס.
2 כפות צ'ילי מתוק.
500 גר' כבד אווז, פרוס ל-6 פרוסות נאות.
12 ריבועי של עלי פילו בגודל 15X15.
100 גר' חמאה מומסת.
מלח ופלפל שחור גרוס טרי.
לסירופ סוכר:
1/2 כוס סוכר.
1 כף דבש.
2/3 כוס מים.
2 כפות מיץ לימון.
אופן ההכנה
ראשית מכינים את סירופ הסוכר:
מערבבים את כל החומרים בסיר קטן על להבה בינונית עד שהסוכר נמס. מרתיחים ומקטינים את האש. ממתינים עוד 15 דקות לצמצום הנוזלים בסיר כדי שהנוזל יהיה סמיך. מורידים מהאש ומצננים.
להכנת המלית:
במחבת בינונית, מטגנים את הבצל במעט שמן להזהבה. מוסיפים את התרד, הפיסטוקים, הקוקוס, הצ'ילי המתוק, רסק התפוחים והדבש. מתבלים במלח ופלפל, מבשלים שתי דקות, מסירים מהאש ומצננים. מעבירים למעבד מזון וטוחנים (בפולסים!) למחית אחידה, אך לא חלקה (מגורענת קלות).
מושחים את ריבועי הפילו בחמאה מומסת.
מניחים ריבוע פילו על משטח העבודה, מוסיפים כף שטוחה מהמילוי, עליו נתח כבד אווז, ומעט מלח ופלפל, ושוב מעט מהמילוי. מקפידים להותיר שוליים נקיים. מוסיפים עלה פילו נוסף מלמעלה ומהדקים את הקצוות ביחד לסגירת הבקלאווה בצורת קוביה.
מניחים את כל הבקלאוות הממולאות בתבנית מרופדת בנייר אפיה, ואופים בתנור שחומם מראש לחום גבוה (200 מעלות) עד שהבקלאוות משחימות.
בזמן ההגשה, מוסיפים מעט מסירופ הסוכר הקר מלמעלה. ניתן להגיש בליווי פרוסות דקות של תפוחים. בתיאבון!
מגיש: Coolmood
מקור:
שתף את המתכון