חיפוש
סינון מתקדם
הצג רק התאמה מדויקת של מילת החיפוש
חיפוש לפי שם המתכון
חיפוש בתוכן המתכון
סינון לפי סוג מטבח
בחר הכל
-אישי-
איטלקי
אירי
אמריקאי
אנגלי
ארגנטינאי
אתיופי
בוכארי
בולגרי
בלגי
ברזילאי
גרוזיני
גרמני
הודי
הולנדי
הונגרי
טוניסאי
טורקי
טריפוליטאי
יווני
יפני
ישראלי
לבנוני
מקסיקני
מרוקאי
סורי
סיני
ספרדי
סקוטי
סרבי
עירקי
ערבי
פולני
פורטוגזי
פיני
פרסי
צ'כי
צרפתי
קאריבי
קווקאזי
קוריאני
רומני
רוסי
שוודי
שוויצרי
תאילנדי
תימני
סינון לפי קטגוריה
בחר הכל
חגים
חנוכה
ט"ו בשבט
פורים
פסח
ראש השנה
שבועות
קטגוריה
-מתכון וידאו-
אומלטים ולביבות
אופה לחם
אורז
אטריות
בכתב יד
בצקים
בשר
גבינות
גלידות ושרבטים
דגים
דיאטטי
ירקות
לחמים ולחמניות
ללא גלוטן
מאכלי בריאות
מאכלי ים
מאכלי עדות
מאכלי עוף
מאכלים לילדים
מאכלים לשבת
מאפים מלוחים
מאפים מתוקים
מוחמצים
מוסים וקרמים
מטבלים וממרחים
מיוחדים
ממולאים
מרקים
משקאות וקוקטיילים
משקאות חמים
מתאבנים
מתוקים מטוגנים
מתכוני סבתא
סלטים
עוגות
עוגיות וביסקויטים
פיצות
פיקניקים, מנגלים וקומזיצים
פירות
פסטות
פשטידות בשרי
פשטידות חלבי
צמחוני
צעד אחר צעד
קטניות
קציצות
רטבים
ריבות
שוקולד
שייקים
תבשילי קדרה
תפוחי אדמה
תכניות בישול
סינון לפי כשרות
כן
לא
סינון לפי סוג מנה
בחר הכל
חטיף
סלטים
עיקרית
קינוח
ראשונה
תוספת


סלט תפו"א ודג מלוח
Votes: 0
דירוג: 0
You:
דרגו מתכון זה!
Print Recipe

סלט תפו"א קצת שונה מהמקובל אבל טעים במיוחד. brנסו להוסיף לסלטי תפו"א ידועים גם דג כמו במתכון זה וראו את התוצאות. br
סלט תפו"א ודג מלוח
Votes: 0
דירוג: 0
You:
דרגו מתכון זה!
Print Recipe

סלט תפו"א קצת שונה מהמקובל אבל טעים במיוחד. brנסו להוסיף לסלטי תפו"א ידועים גם דג כמו במתכון זה וראו את התוצאות. br
הוראות הכנה
מרכיבים
6 תפו"א
2-3 גבעולים (לבן וירוק) בצל ירוק קצוצים
שעועית ירוקה טריה
שעועית צהובה טריה
נבטים עבים
2-3 קשואים
2-3 פרוסות דג מלוח (הרינג, לקרדה, טונה וכדומה)
מלח, פלפל
מיץ לימון
אגוזי מלך או פקאן קצוצים
אפשר גם שושום
אופן ההכנה
מבשלים את תפו"א בקליפה שלא יהיה רך מידי. (20-25 דקות לאחר רתיחה על אש קטנה)
מורידים את הקצוות מהשעועית חותכים כל שעועית לשלושה חלקים (שלא יהיה חלקים קטנים מידי, גודל של שעועית משומרת או קפואה)
מאדים את השעועית או מבשלים לאחר רתיחה שתיים שלוש דקות רק לרכך את השעועית וכך היא לא מעבדת את ציבעה. (אידוי עדיף)
את הקישואים חותכים לעגולים ומאדים (ניתן גם לבשל לא יותר מידי, שישארו מעט קשים).
את הנבטים ניתן להוסיף כמו שהם או לשפוך עליהם מים רותחים ומיד להוציא
מקלפים את תפו"א המבושל חותכים לקוטביות ושמים בקערה.
מוסיפים שעועית, קישוא, בצל קצוץ, נבטים.
קוצצים את הדג ומוספים לקערה.
מטבלים במלח, פלפל ומיץ לימון הכל לפי הטעם.
מוסיפם את האגוזים או השומשום.
משהים שעה לספיגת טעמים.
ובתאבון
מגיש: raaya
מקור: שלי
שתף את המתכון