חיפוש
סינון מתקדם
הצג רק התאמה מדויקת של מילת החיפוש
חיפוש לפי שם המתכון
חיפוש בתוכן המתכון
סינון לפי סוג מטבח
בחר הכל
-אישי-
איטלקי
אירי
אמריקאי
אנגלי
ארגנטינאי
אתיופי
בוכארי
בולגרי
בלגי
ברזילאי
גרוזיני
גרמני
הודי
הולנדי
הונגרי
טוניסאי
טורקי
טריפוליטאי
יווני
יפני
ישראלי
לבנוני
מקסיקני
מרוקאי
סורי
סיני
ספרדי
סקוטי
סרבי
עירקי
ערבי
פולני
פורטוגזי
פיני
פרסי
צ'כי
צרפתי
קאריבי
קווקאזי
קוריאני
רומני
רוסי
שוודי
שוויצרי
תאילנדי
תימני
סינון לפי קטגוריה
בחר הכל
חגים
חנוכה
ט"ו בשבט
פורים
פסח
ראש השנה
שבועות
קטגוריה
-מתכון וידאו-
אומלטים ולביבות
אופה לחם
אורז
אטריות
בכתב יד
בצקים
בשר
גבינות
גלידות ושרבטים
דגים
דיאטטי
ירקות
לחמים ולחמניות
ללא גלוטן
מאכלי בריאות
מאכלי ים
מאכלי עדות
מאכלי עוף
מאכלים לילדים
מאכלים לשבת
מאפים מלוחים
מאפים מתוקים
מוחמצים
מוסים וקרמים
מטבלים וממרחים
מיוחדים
ממולאים
מרקים
משקאות וקוקטיילים
משקאות חמים
מתאבנים
מתוקים מטוגנים
מתכוני סבתא
סלטים
עוגות
עוגיות וביסקויטים
פיצות
פיקניקים, מנגלים וקומזיצים
פירות
פסטות
פשטידות בשרי
פשטידות חלבי
צמחוני
צעד אחר צעד
קטניות
קציצות
רטבים
ריבות
שוקולד
שייקים
תבשילי קדרה
תפוחי אדמה
תכניות בישול
סינון לפי כשרות
כן
לא
סינון לפי סוג מנה
בחר הכל
חטיף
סלטים
עיקרית
קינוח
ראשונה
תוספת


טורונצ'יני
Votes: 0
דירוג: 0
You:
דרגו מתכון זה!
Print Recipe

ממתק איטלקי מדהים!!!!!!!!!!! brמאד מתאים לראש השנה
טורונצ'יני
Votes: 0
דירוג: 0
You:
דרגו מתכון זה!
Print Recipe

ממתק איטלקי מדהים!!!!!!!!!!! brמאד מתאים לראש השנה
הוראות הכנה
מרכיבים
3/4 1 כוסות (250 גרם) שקדים, קלויים קלות
2 כוסות (250 גרם) פיסטוקים
2 כוסות (500 גרם) סוכר
2 כפות גדושות (60 גרם) דבש
1/2 כפית מיץ לימון טרי
אופן ההכנה
1. מורחים את השיש ואת המערוך בשמן בנדיבות. מנגבים עודפי שומן.
2. בקערה בינונית מערבבים את השקדים עם הפיסטוקים.
3. בסיר רחב עם תחתית עבה שמים את הסוכר, הדבש ומיץ הלימון. מניחים מעל ללהבה בינונית-גבוהה. כשהסוכר מתחיל להינמס, מתחילים לערבב מדי פעם בכף עץ, תוך השגחה צמודה, עד שכל הסוכר נמס והתערובת בצבע קרמל-שחום (בשלב זה נזהרים שהקרמל לא יישרף). מסירים מהאש, ומיד מוסיפים את תערובת השקדים, ומערבבים בזריזות לציפוי.
4. עובדים בזריזות ויוצקים מייד על השיש המשומן. מרדדים את התערובת לעובי כ-1/2 ס"מ בעזרת המערוך המשומן. מיד, ולפני שהתערובת מתקררת (התערובת מתקשה מהר מאוד), חותכים לרצועות ארוכות ברוחב 4 ס"מ, בעזרת סכין גדול, חד ומשומן, ולאחר מכן חותכים באלכסון למלבנים בגודל 5X4 ס"מ. שומרים בכלי אטום לחלוטין בטמפרטורת החדר.
מגיש: matnan_il
מקור:
שתף את המתכון