הוראות הכנה
מרכיבים
3/4 1 כוסות (250 גרם) שקדים, קלויים קלות
2 כוסות (250 גרם) פיסטוקים
2 כוסות (500 גרם) סוכר
2 כפות גדושות (60 גרם) דבש
1/2 כפית מיץ לימון טרי
אופן ההכנה
1. מורחים את השיש ואת המערוך בשמן בנדיבות. מנגבים עודפי שומן.
2. בקערה בינונית מערבבים את השקדים עם הפיסטוקים.
3. בסיר רחב עם תחתית עבה שמים את הסוכר, הדבש ומיץ הלימון. מניחים מעל ללהבה בינונית-גבוהה. כשהסוכר מתחיל להינמס, מתחילים לערבב מדי פעם בכף עץ, תוך השגחה צמודה, עד שכל הסוכר נמס והתערובת בצבע קרמל-שחום (בשלב זה נזהרים שהקרמל לא יישרף). מסירים מהאש, ומיד מוסיפים את תערובת השקדים, ומערבבים בזריזות לציפוי.
4. עובדים בזריזות ויוצקים מייד על השיש המשומן. מרדדים את התערובת לעובי כ-1/2 ס"מ בעזרת המערוך המשומן. מיד, ולפני שהתערובת מתקררת (התערובת מתקשה מהר מאוד), חותכים לרצועות ארוכות ברוחב 4 ס"מ, בעזרת סכין גדול, חד ומשומן, ולאחר מכן חותכים באלכסון למלבנים בגודל 5X4 ס"מ. שומרים בכלי אטום לחלוטין בטמפרטורת החדר.
מגיש:
מקור:
שתף את המתכון