הוראות הכנה
מרכיבים
1 אפרסמון חתוך לשמיניות
2 בננות חתוכות גס לפרוסות
1 מנגו חתוך לריבועים
1/4 מלון חתוך לקוביות
2 קיווי חתוכים לשמיניות
ל-1/2 ליטר רוטב:
50 גרם חמאה
150 גרם סוכר חום דמררה
100 גרם סירופ מייפל
1 כפית תמצית וניל
250 גרם שמנת מתוקה
אופן ההכנה
מכינים את הרוטב: ממיסים חמאה, סוכר, סירופ מייפל ותמתית וניל בסיר קטן על אש בינונית ( בוחשים עד שהסוכר נמס), מוסיפים שמנת וממשיכים לבחוש עד לסף רתיחה.
מסירים מהאש ומקציפים קלות בעזרת מזלג ( כמו שעושים עם ביצה מקושקשת) או עם מקצף ידני כ-2 דקות.
מעבירים לכלי (חצי ליטר) או צנצנת ומאחסנים במקרר.
להגשה - מניחים את הרוטב במרכז צלחת הגשה, כל סועד טובל פירות על פי בחירתו ברוטב.
מגיש:
מקור: עופרי זוטא
שתף את המתכון