חיפוש
סינון מתקדם
הצג רק התאמה מדויקת של מילת החיפוש
חיפוש לפי שם המתכון
חיפוש בתוכן המתכון
סינון לפי סוג מטבח
בחר הכל
-אישי-
איטלקי
אירי
אמריקאי
אנגלי
ארגנטינאי
אתיופי
בוכארי
בולגרי
בלגי
ברזילאי
גרוזיני
גרמני
הודי
הולנדי
הונגרי
טוניסאי
טורקי
טריפוליטאי
יווני
יפני
ישראלי
לבנוני
מקסיקני
מרוקאי
סורי
סיני
ספרדי
סקוטי
סרבי
עירקי
ערבי
פולני
פורטוגזי
פיני
פרסי
צ'כי
צרפתי
קאריבי
קווקאזי
קוריאני
רומני
רוסי
שוודי
שוויצרי
תאילנדי
תימני
סינון לפי קטגוריה
בחר הכל
חגים
חנוכה
ט"ו בשבט
פורים
פסח
ראש השנה
שבועות
קטגוריה
-מתכון וידאו-
אומלטים ולביבות
אופה לחם
אורז
אטריות
בכתב יד
בצקים
בשר
גבינות
גלידות ושרבטים
דגים
דיאטטי
ירקות
לחמים ולחמניות
ללא גלוטן
מאכלי בריאות
מאכלי ים
מאכלי עדות
מאכלי עוף
מאכלים לילדים
מאכלים לשבת
מאפים מלוחים
מאפים מתוקים
מוחמצים
מוסים וקרמים
מטבלים וממרחים
מיוחדים
ממולאים
מרקים
משקאות וקוקטיילים
משקאות חמים
מתאבנים
מתוקים מטוגנים
מתכוני סבתא
סלטים
עוגות
עוגיות וביסקויטים
פיצות
פיקניקים, מנגלים וקומזיצים
פירות
פסטות
פשטידות בשרי
פשטידות חלבי
צמחוני
צעד אחר צעד
קטניות
קציצות
רטבים
ריבות
שוקולד
שייקים
תבשילי קדרה
תפוחי אדמה
תכניות בישול
סינון לפי כשרות
כן
לא
סינון לפי סוג מנה
בחר הכל
חטיף
סלטים
עיקרית
קינוח
ראשונה
תוספת


אגרול תפוח בדבש
Votes: 0
דירוג: 0
You:
דרגו מתכון זה!
Print Recipe

קינוח מתוק שמתאים במיוחד לראש השנה
אגרול תפוח בדבש
Votes: 0
דירוג: 0
You:
דרגו מתכון זה!
Print Recipe

קינוח מתוק שמתאים במיוחד לראש השנה
הוראות הכנה
מרכיבים
10 יח' עלי סיגר
שמן לטיגון עמוק
למלית:
1 ק"ג תפוחי עץ ירוקים (גראנד סמיט) מגוררים גס
1/2 כפית שטוחה אבקת קינמון טחון
4 כפות דבש
150 גר' שקדים מולבנים ופרוסים
קורט פלפל שחור דק
מעט "דבק טבחים" - תערובת של ביצה, מים וקמח בשילוב צמיג שמאפשר הדבקת שולי האגרול.
לרוטב:
1/2 כוס מיץ תפוזים סחוט
125 מ"ל (חצי מיכל) שמנת מתוקה (32%)
2 כפות ברנדי (לא חובה)
להגשה:
גלידת וניל
100 גר' אגוזי מלך
אופן ההכנה
הכנת האגרול:
מערבבים בקערה את התפוח המגורר, הקינמון, הדבש, השקדים וקורט פלפל שחור. מעבירים למסננת מעל קערה אחרת וסוחטים היטב את הנוזלים (לשמור את הנוזלים להמשך!).
מניחים עלה סיגר על משטח העבודה, מניחים מילוי במרכזו (מאורך לרוחב), מקפלים את הצדדים ומגלגלים לצורת אגרול. מדביקים את השוליים עם "דבק טבחים" (תערובת של ביצה, מים וקמח במרקם צמיגי שימנע משולי האגרול להפרד). מטגנים בשמן עמוק להשחמה קלה.
הכנת הרוטב:
מניחים בסיר קטן את הנוזלים שסחטנו בהתחלה, את מיץ התפוזים, הברנדי והשמנת המתוקה. מבשלים על אש קטנה עד שהרוטב יהיה סמיך יותר.
תוספות למנה:
קוצצים את אגוזי המלך וקולים קלות במחבת.
הגשה:
מניחים את האגרול במרכז, לצידו כדור גלידת וניל, למעלה מפזרים אגוזים קצוצים, ומעל הכל מזליפים מהרוטב שהכנו.
בתיאבון!
מגיש: Coolmood
מקור:
שתף את המתכון