חיפוש
סינון מתקדם
הצג רק התאמה מדויקת של מילת החיפוש
חיפוש לפי שם המתכון
חיפוש בתוכן המתכון
סינון לפי סוג מטבח
בחר הכל
-אישי-
איטלקי
אירי
אמריקאי
אנגלי
ארגנטינאי
אתיופי
בוכארי
בולגרי
בלגי
ברזילאי
גרוזיני
גרמני
הודי
הולנדי
הונגרי
טוניסאי
טורקי
טריפוליטאי
יווני
יפני
ישראלי
לבנוני
מקסיקני
מרוקאי
סורי
סיני
ספרדי
סקוטי
סרבי
עירקי
ערבי
פולני
פורטוגזי
פיני
פרסי
צ'כי
צרפתי
קאריבי
קווקאזי
קוריאני
רומני
רוסי
שוודי
שוויצרי
תאילנדי
תימני
סינון לפי קטגוריה
בחר הכל
חגים
חנוכה
ט"ו בשבט
פורים
פסח
ראש השנה
שבועות
קטגוריה
-מתכון וידאו-
אומלטים ולביבות
אופה לחם
אורז
אטריות
בכתב יד
בצקים
בשר
גבינות
גלידות ושרבטים
דגים
דיאטטי
ירקות
לחמים ולחמניות
ללא גלוטן
מאכלי בריאות
מאכלי ים
מאכלי עדות
מאכלי עוף
מאכלים לילדים
מאכלים לשבת
מאפים מלוחים
מאפים מתוקים
מוחמצים
מוסים וקרמים
מטבלים וממרחים
מיוחדים
ממולאים
מרקים
משקאות וקוקטיילים
משקאות חמים
מתאבנים
מתוקים מטוגנים
מתכוני סבתא
סלטים
עוגות
עוגיות וביסקויטים
פיצות
פיקניקים, מנגלים וקומזיצים
פירות
פסטות
פשטידות בשרי
פשטידות חלבי
צמחוני
צעד אחר צעד
קטניות
קציצות
רטבים
ריבות
שוקולד
שייקים
תבשילי קדרה
תפוחי אדמה
תכניות בישול
סינון לפי כשרות
כן
לא
סינון לפי סוג מנה
בחר הכל
חטיף
סלטים
עיקרית
קינוח
ראשונה
תוספת


כדורי דג גפילטע פיש (ללא עטיפת העור)
Votes: 0
דירוג: 0
You:
דרגו מתכון זה!
Print Recipe

המתכון יהודי פולני ואני מגיש אותו בדיוק כפי שאמא נהגה לעשות.
כדורי דג גפילטע פיש (ללא עטיפת העור)
Votes: 0
דירוג: 0
You:
דרגו מתכון זה!
Print Recipe

המתכון יהודי פולני ואני מגיש אותו בדיוק כפי שאמא נהגה לעשות.
הוראות הכנה
מרכיבים
1ק"ג דג קרפיון נקי + הראש
4, פרוסות חלה יבשה או לחם לבן ללא הקליפה
(בפסח במקום החלה כ- 8 כפות קמח מצה)
1 בצל בינוני מגורד בפומפיה גסה וסחוט
2 ביצים טרופות. 2 כפיות שמן.
2 כפות סוכר.
להכנת הציר
1 שורש פטרוזיליה קצוץ + 2-3 כפות שורש כרפס קצוץ.
2 עלי דפנה + 7-8 גרגרי פלפל אנגלי.
1 כף סוכר . מלח ופלפל שחור לפי הטעם
1 גזר חתןך לטבעות
3-4 כוסות מים.
אופן ההכנה
לפלט את הדג (להפריד את הבשר מהעצמות) (למי שלא קשה להוריד גם את העור ואז
הקציצות יוצאות לבנות ויפות), להשרות היטב את הלחם במים ולאחר מכן לסחוט היטב, לטחון במטחנת בשר את הדג (ללא העצמות) עם הלחם הסחוט לקערה. להוסיף לתערובת את הבצל המגורד , את הביצים הטרופות, מוסיפים 2 כפות סוכר, מלח , ופלפל שחור או לבן .
בסיר בגודל בינוני מרתיחים כ 3-4 כוסות מים עם ירקות השורש עלי דפנה, פלפל אנגלי, סוכר. ואז: להרטיב ידיים ליצור קציצות יפות ולהכניס בעדינות לציר הרותח +הראש.
לבשל כ שעה וחצי עד שעתיים בסיר מכוסה על סף רתיחה. בתאבון....
יעקב.
אני אישית נוהג לבשל בסיר קטן לחוד את עצמות הדג( האידרה והסנפירים) ולאחר מיכן לסנן
ולהוסיף את הנוזלים לציר
מגיש: יעקב
מקור: האמא הפולניה שלי זל
שתף את המתכון