חיפוש
סינון מתקדם
הצג רק התאמה מדויקת של מילת החיפוש
חיפוש לפי שם המתכון
חיפוש בתוכן המתכון
סינון לפי סוג מטבח
בחר הכל
-אישי-
איטלקי
אירי
אמריקאי
אנגלי
ארגנטינאי
אתיופי
בוכארי
בולגרי
בלגי
ברזילאי
גרוזיני
גרמני
הודי
הולנדי
הונגרי
טוניסאי
טורקי
טריפוליטאי
יווני
יפני
ישראלי
לבנוני
מקסיקני
מרוקאי
סורי
סיני
ספרדי
סקוטי
סרבי
עירקי
ערבי
פולני
פורטוגזי
פיני
פרסי
צ'כי
צרפתי
קאריבי
קווקאזי
קוריאני
רומני
רוסי
שוודי
שוויצרי
תאילנדי
תימני
סינון לפי קטגוריה
בחר הכל
חגים
חנוכה
ט"ו בשבט
פורים
פסח
ראש השנה
שבועות
קטגוריה
-מתכון וידאו-
אומלטים ולביבות
אופה לחם
אורז
אטריות
בכתב יד
בצקים
בשר
גבינות
גלידות ושרבטים
דגים
דיאטטי
ירקות
לחמים ולחמניות
ללא גלוטן
מאכלי בריאות
מאכלי ים
מאכלי עדות
מאכלי עוף
מאכלים לילדים
מאכלים לשבת
מאפים מלוחים
מאפים מתוקים
מוחמצים
מוסים וקרמים
מטבלים וממרחים
מיוחדים
ממולאים
מרקים
משקאות וקוקטיילים
משקאות חמים
מתאבנים
מתוקים מטוגנים
מתכוני סבתא
סלטים
עוגות
עוגיות וביסקויטים
פיצות
פיקניקים, מנגלים וקומזיצים
פירות
פסטות
פשטידות בשרי
פשטידות חלבי
צמחוני
צעד אחר צעד
קטניות
קציצות
רטבים
ריבות
שוקולד
שייקים
תבשילי קדרה
תפוחי אדמה
תכניות בישול
סינון לפי כשרות
כן
לא
סינון לפי סוג מנה
בחר הכל
חטיף
סלטים
עיקרית
קינוח
ראשונה
תוספת


עוגת דבש קלת הכנה
Votes: 0
דירוג: 0
You:
דרגו מתכון זה!
Print Recipe

עוגת דבש קלת הכנה
Votes: 0
דירוג: 0
You:
דרגו מתכון זה!
Print Recipe

הוראות הכנה
מרכיבים
שלוש עוגות דבש קלות ונפלאות
הנה עוגות הדבש שימתיקו לכם את השנה החדשה - עם סירופ, משמשים מיובשים ואפילו עם בננות. כאלה טעימות שבטח תכינו אותן גם לאורך כל השנה
פורסם: 17.09.06, 10:22
עוגת דבש עם סירופ
מתכון של דנה שטיינוול
המרכיבים:
3/4 כוס + 1 כף (200 מ"ל) שמן
2/3 כוס (160 מ"ל) מים
3/4 כוס (270 גרם) דבש
1/2 כוס (100 גרם) סוכר
1/2 1 כפיות (8 גרם) סודה לשתייה
1 ביצה (50 גרם)
1/2 1 כוסות (210 גרם) קמח
1/2 כפית קינמון טחון
1/2 כפית אבקת קפה נמס
1/2 כפית ציפורן טחון
3 חלבונים (90 גרם)
2 כפות (20 גרם) סוכר
לסירופ:
1/2 4 כפות (45 גרם) סוכר
1/4 כוס (60 מ"ל) מים
כלים: תבנית אינגליש קייק באורך 35 ס"מ
אופן ההכנה
אופן ההכנה:
מחממים את התנור לחום בינוני (180 מעלות). משמנים את התבנית. שמים את השמן, המים, הדבש הסוכר, הסודה לשתייה והביצה בקערת המערבל ומערבלים 2 דקות. מוסיפים את הקמח, הקינמון, הקפה והציפורן ומערבלים 2 דקות
נוספות.
בקערה נפרדת, מקציפים את החלבונים והסוכר לקצף. יציב. מוסיפים את הקצף לעיסת העוגה ומערבבים בעדינות בתנועות קיפול. יוצקים לתבנית ואופים כ-50 דקות, עד שקיסם הננעץ במרכז העוגה יוצא יבש.
הסירופ: בזמן שהעוגה נאפית, שמים את הסוכר והמים בסיר ומביאים לרתיחה. מבשלים, עד שהסוכר נמס לגמרי. מצננים. יוצקים את הסירופ הצונן על העוגה מיד בצאתה מהתנור ומצננים.
מגיש: malii
מקור: מיקי
שתף את המתכון