הוראות הכנה
מרכיבים
למרק עוף -
1 - עוף שלם מחולק
חצי קילו עצמות בקר
4 - ליטר מים
2 גזרים
2 בצלים
1 תפו"א
צרור שמיר
צרור פטרוזיליה
צרור עלי סלרי
1 שורש
כף אבקת מרק עוף אמיתי
מלח לפי הטעם
לקרפעלך (כיסונים)
בצק-
1קילו קמח
2 תפו"א עשויים כמחית
4 ביצים
מלח לפי הטעם
חצי כוס שמן
למילוי -
חצי קילו פרגיות עוף (עם שומן בלי עור)
100 גרם כבד עוף
5 גבעולי בצל ירוק
רבע כפית פלפל שחור
חצי כפית מלח
רבע כפית פפריקה מתוקה
אופן ההכנה
הכנת המרק -
1.את העוף והעצמות מבשלים בתוך סיר עם מים עד למצב רתיחה. בסיום ההרתחה מוציאים את התכולה ושופכים את המים.
2.מוסיפים מים חדשים מכניסים את העוף והעצמות ומניחים שוב על האש. כעבור חצי שעה מוסיפים את שאר הרכיבים (אחרי שניקינו וקצצנו אותם לפי בחירה) וממשיכים לבשל כ- 45 דקות
3. מסננים את המרק, וממשיכים לצמצם על אש נמוכה למשך עוד חצי שעה. מספר דקות לפני הוספת הקרעפלך מוסיפים למרק את הלוקשן (אטריות ביצים).
הכנת הקרפעלך - בצקניות
1. מערבבים את כל המרכיבים יחד ולשים עד שנוצרת עיסה אחידה. מעבירים לקערה. מכסים במגבת ומניחים במקרר לנוח למשך שעתיים.
מילוי-
1.ממיסים את שומן הפרגית על מחבת. מוסיפים את הפרגיות הכבד והבצל הירוק הקצוץ ומטגנים על אש נמוכה עד לדרגת מדיום וול.
2.מקררים למשך שעה ומקצצים גס בעזרת סכין קצבים.
הרכבת הקרפעלך - בצקניות
1.את הבצק מרדדים על משטח מקומח ובעזרת כוס יוצרים עיגולים. את העיגולים ממלאים במילוי שהכנו וסוגרים בזהירות עם לחיצות קלות בקצוות הבצק. לאחר מכן מבשלים כ 15 ד' במים רותחים עם מעט מלח ומעט שמן
מגיש:
מקור: מסעדת סנדר
שתף את המתכון