הוראות הכנה
מרכיבים
1/2 1 ק"ג צלי כתף, חתוך לקוביות גדולות
מעט שמן לטיגון
400 גר' תערובת של בצל, סלרי וגזר , חתוכים לקוביות קטנות ויפות
400 גר' תערובת פירות יבשים (צימוקים, תפוחי עץ, משמשים, דבלים, ושזיפים מגולענים)
1/3 כוס יין מתוק
1 כפית קינמון טחון
1 כפית זנגוויל טחון
1/4 כפית הל טחון
1/2 כפית אזוג מוסקט מגורר
מלח ופלפל שחור, טחון טרי
קמצוץ ציפורן טחון
1/2 ליטר ציר בקר
אופן ההכנה
מחממים תנור ל-180 מעלות
מכינים את החומרים לקראת הכניסה לתנור: מחממים מחבת גדול ועמוק עם מעט שמן, בתוכו
"סוגרים" את הבשר . מעבירים לקדירה.
באותו מחבת מזהיבים את הירקות כ-2 דקות, מוסיפים את הפירות היבשים עם היין. מוסיפים את התבלינים ואת הציר ומרתיחים.
מעבירים את תכולת המחבת לקדירה.
סוגרים את הקדירה ומכניסים לתנור, נותנים לזה שעתיים להתחברות הטעמים.
מגישים עם אורז לבן.
מגיש:
מקור: על השולחן
שתף את המתכון