הוראות הכנה
מרכיבים
מצרכים לבצק מצרכים למלית
כוס קמח 2 כפיות שומן עוף
1 ביצה 2 כפות בצל קצוץ דק
2 כפיות מים 100 גר' בשר בקר מבושל וטחון
קורט מלח 1 ביצה טרופה
מלח ופלפל לפי הטעם.
אופן ההכנה
ללוש את החומרים לבצק , לבצק אחיד .
מרדדים לעלה בגודל 30על 30 ובעובי של כ-1/2 ס"מ חותכים בסכין ל-16 ריבועים
שמים כמות מתאימה של מלית באמצע כל ריבוע מקפלים למשולש ומהדקים ניתן להרטיב את קצות הריבוע במברשח לחה כדי שידבק טוב יותר, את קצבות המשולש בחלק המקופל מצמידים זה לזה.
מרתיחים ליטר מים עם כפית מלח ומבשלים את הכיסנים כ-20 דקות
מקובל להגיש אותם בתוך קערת מרק עוף צח.
הכנת המלית: לטגן את הבצל עד שמזהיב ולערבב עים שאר החומרים.
מגיש:
מקור: מאכל מסורתי של יהדות אירופה
שתף את המתכון