הוראות הכנה
מרכיבים
200 גרם חמאה
100 גרם אבקת סוכר
1 ביצה
כפית תמצית וניל
300 גרם קמח מנופה היטב
500 גרם אגוזי מלך שלמים
למילוי הקרמל :
200 גרם סוכר
מיכל שמנת מתוקה
50 גרם חמאה
אופן ההכנה
מערבבים את החמאה אבקת הסוכר ובהדרגה מוסיפים את הביצה ותמצית הוניל
מוסיפים את הקמח ומערבבים היטב עד לבצק אחיד
מרדדים חצי מכמות הבצק ומשטחים על תבנית
אופים בחום בינוני כ170 מעלות ל15 דקות
מילוי קרמל :
ממיסים את הסוכר עד שמתקבל קרמל בצע חום בהיר
מוסיפים בהדרגה את השמנת המתוקה ומערבבים עד קבלת תערובת אחידה
מוסיפים את החמאה ומכבים את האש
מנחים על הבצק האפוי את אגוזי המלך ויוצקים את הקרמל אופים בתנור בחום של 180 מעלות ל15 דקות
מקררים וחותכים את המאפה לריבועים להגשה
בתאבון
מגיש:
מקור: מלון המלך דוד
שתף את המתכון