הוראות הכנה
מרכיבים
1 חסה מסולסלת שטופה וקרועה ביד
1 חופן עלי רוקט נקיים
1 פלפל צהוב חתוך לרצועות
1 פלפל אדום חתוך לרצועות
2 גזרים קלופים וחתוכים לרצועות
חופן נדיב של נבטים טריים
100 גרם פטריות שמפיניון גדולות וטריות פרוסות
חופן גרעיני דלעת
1 קישוא פרוס לטבעות
1 חציל לא גדול פרוס לטבעות
1 דלורית קלופה וחתוכה לקוביות בינוניות
שמן זית
מלח ופלפל
ויניגרט דבש וחרדל (ע"ע)
אופן ההכנה
מברישים את הקישואים, החצילים והדלורית בשמן זית וזורים מעל מעט מלח ופלפל. מכניסים לתנור שחומם מראש ל-180 מעלות למשך כ-40 דקות. מוציאים ומצננים. מערבבים בקערה את החסה, עלי הרוקט, הפלפלים, הגזר, הנבטים והפטריות. יוצקים 4 כפות מהויניגרט ומערבבים היטב את החומרים בקערה.
בצלחת הגשה מניחים שליש מכמות הסלט הירוק שבקערה. מפזרים מעל שליש מהירקות הקלויים. מניחים עוד שליש מהסלט ומפזרים עוד שליש של הירקות הקלויים. מניחים את השליש הנותר של הסלט ומניחים את שארית הירקות הקלויים מעל. יוצקים עוד כף ויניגרט מעל ומפזרים את גרעיני הדלעת.
מגישים מיד.
מגיש:
מקור: מלון מרידיאן ים המלח
שתף את המתכון