חיפוש
סינון מתקדם
הצג רק התאמה מדויקת של מילת החיפוש
חיפוש לפי שם המתכון
חיפוש בתוכן המתכון
סינון לפי סוג מטבח
בחר הכל
-אישי-
איטלקי
אירי
אמריקאי
אנגלי
ארגנטינאי
אתיופי
בוכארי
בולגרי
בלגי
ברזילאי
גרוזיני
גרמני
הודי
הולנדי
הונגרי
טוניסאי
טורקי
טריפוליטאי
יווני
יפני
ישראלי
לבנוני
מקסיקני
מרוקאי
סורי
סיני
ספרדי
סקוטי
סרבי
עירקי
ערבי
פולני
פורטוגזי
פיני
פרסי
צ'כי
צרפתי
קאריבי
קווקאזי
קוריאני
רומני
רוסי
שוודי
שוויצרי
תאילנדי
תימני
סינון לפי קטגוריה
בחר הכל
חגים
חנוכה
ט"ו בשבט
פורים
פסח
ראש השנה
שבועות
קטגוריה
-מתכון וידאו-
אומלטים ולביבות
אופה לחם
אורז
אטריות
בכתב יד
בצקים
בשר
גבינות
גלידות ושרבטים
דגים
דיאטטי
ירקות
לחמים ולחמניות
ללא גלוטן
מאכלי בריאות
מאכלי ים
מאכלי עדות
מאכלי עוף
מאכלים לילדים
מאכלים לשבת
מאפים מלוחים
מאפים מתוקים
מוחמצים
מוסים וקרמים
מטבלים וממרחים
מיוחדים
ממולאים
מרקים
משקאות וקוקטיילים
משקאות חמים
מתאבנים
מתוקים מטוגנים
מתכוני סבתא
סלטים
עוגות
עוגיות וביסקויטים
פיצות
פיקניקים, מנגלים וקומזיצים
פירות
פסטות
פשטידות בשרי
פשטידות חלבי
צמחוני
צעד אחר צעד
קטניות
קציצות
רטבים
ריבות
שוקולד
שייקים
תבשילי קדרה
תפוחי אדמה
תכניות בישול
סינון לפי כשרות
כן
לא
סינון לפי סוג מנה
בחר הכל
חטיף
סלטים
עיקרית
קינוח
ראשונה
תוספת


מרק צ'ורבה
Votes: 0
דירוג: 0
You:
דרגו מתכון זה!
Print Recipe

מרק רומני מפורסם, עם קציצות טלה, מוח עצמות ועוד המון דברים שמתאימים במיוחד לימים סוערים.
מרק צ'ורבה
Votes: 0
דירוג: 0
You:
דרגו מתכון זה!
Print Recipe

מרק רומני מפורסם, עם קציצות טלה, מוח עצמות ועוד המון דברים שמתאימים במיוחד לימים סוערים.
הוראות הכנה
מרכיבים
לקציצות:
1/2 ק"ג בשר טלה טחון
1/2 חלה, ללא קרום, ששרתה במים, סחוטה ומפוררת
1 בצל, קצוץ
1 ביצה
מלח ופלפל
למרק:
1/2 1 ק"ג עצמות טלה עם מח ומעט בשר
1 ק"ג צלעות, ספר ריבס של טלה
חבילה גזר, קלוף וחתוך דק
2 ראשי פטרוזיליה, קלופים וקצוצים
2 ראשי סלרי, קלופים וקצוצים
2 פלפלים אדומים, ללא גרעינים, פרוסים
1/2 כרוב, פרוס דק
2 תפוחי אדמה, קלופים וחתוכים לקוביות
1 צרור גבעולי סלרי, פרוסים
1 צרור שמיר, קצוץ
1 צרור פטרוזיליה, קצוצה
אפשרות: 1 צרור לאושיטן, קצוץ
8 עגבניות, מגוררות
3/4 כוס אורז
מיץ מ-4-5 לימונים
מלח ופלפל
להגשה:
1 פלפל חריף אדום
לחם שחור
אופן ההכנה
הקציצות: מערבבים היטב את כל המרכיבים ומשהים במקרר למשך כשעה.
המרק: שוטפים היטב את העצמות ואת הצלעות ומניחים בסיר גדול. מכסים במים ומביאים לרתיחה. מסירים את הקצף העכור המצטבר על פני המים. מוסיפים את כל הירקות, פרט לעגבניות, ומוסיפים גם כמחצית
מכמות עשבי התיבול. מביאים שוב לרתיחה, מכסים חלקית, מנמיכים את הלהבה ומבשלים כשעה וחצי, עד שהבשר רך.
יוצרים מעיסת הקציצות כדורים קטנים. מוסיפים למרק את העגבניות ואת האורז ומתבלים במיץ הלימון, במלח ובפלפל. מוסיפים את הקציצות ומבשלים כחצי שעה. מוסיפים את שארית עשבי התיבול ומסירים מהכיריים.
ההגשה: מחלקים לצלחות הגשה ומגישים יחד עם הפלפל החריף והלחם השחור.
מגיש: lee75
מקור: ynet
שתף את המתכון