הוראות הכנה
מרכיבים
לקציצות:
1/2 ק"ג בשר טלה טחון
1/2 חלה, ללא קרום, ששרתה במים, סחוטה ומפוררת
1 בצל, קצוץ
1 ביצה
מלח ופלפל
למרק:
1/2 1 ק"ג עצמות טלה עם מח ומעט בשר
1 ק"ג צלעות, ספר ריבס של טלה
חבילה גזר, קלוף וחתוך דק
2 ראשי פטרוזיליה, קלופים וקצוצים
2 ראשי סלרי, קלופים וקצוצים
2 פלפלים אדומים, ללא גרעינים, פרוסים
1/2 כרוב, פרוס דק
2 תפוחי אדמה, קלופים וחתוכים לקוביות
1 צרור גבעולי סלרי, פרוסים
1 צרור שמיר, קצוץ
1 צרור פטרוזיליה, קצוצה
אפשרות: 1 צרור לאושיטן, קצוץ
8 עגבניות, מגוררות
3/4 כוס אורז
מיץ מ-4-5 לימונים
מלח ופלפל
להגשה:
1 פלפל חריף אדום
לחם שחור
אופן ההכנה
הקציצות: מערבבים היטב את כל המרכיבים ומשהים במקרר למשך כשעה.
המרק: שוטפים היטב את העצמות ואת הצלעות ומניחים בסיר גדול. מכסים במים ומביאים לרתיחה. מסירים את הקצף העכור המצטבר על פני המים. מוסיפים את כל הירקות, פרט לעגבניות, ומוסיפים גם כמחצית
מכמות עשבי התיבול. מביאים שוב לרתיחה, מכסים חלקית, מנמיכים את הלהבה ומבשלים כשעה וחצי, עד שהבשר רך.
יוצרים מעיסת הקציצות כדורים קטנים. מוסיפים למרק את העגבניות ואת האורז ומתבלים במיץ הלימון, במלח ובפלפל. מוסיפים את הקציצות ומבשלים כחצי שעה. מוסיפים את שארית עשבי התיבול ומסירים מהכיריים.
ההגשה: מחלקים לצלחות הגשה ומגישים יחד עם הפלפל החריף והלחם השחור.
מגיש:
מקור: ynet
שתף את המתכון